Förlossningen åker ni till när barnet ska födas. Efter förlossningen får mamma stanna kvar på BB om hon vill. Du som pappa brukar få stanna om det finns plats. Bli inte förvånad om ni får dela på ett väldigt spartanskt rum. Det här är exempel på vad du ska ta med dig till bägge platser:

Egen mat
Mamma får mat av sjukhuset, du som pappa får betala om du inte har med egen mat. Jag körde med Findus värma-i-mikron-mat invirad i plastpåsar. Glöm inte att sätta namn på förpackningen, skulle någon sömndrucken annan pappa virra ut i dagrummet och kanske ta fel.

Kamera
Glömmer du den här får du skäll av din tjej resten av livet. Antingen tar du en digitalkamera eller om du har en bra mobil fungerar det också. Jag tog med min iPhone 4 som har en OK kamera. Glöm inte mobiltelefonladdaren!

Bok eller Tidning
Utbudet av böcker och tidningar kan vara begränsat. Jag tog med mig en bok om papparollen och min iPhone. Dessa två räckte gott för mig då vår tid på förlossningen bara var några timmar. Har du tänkt stanna kvar på BB efteråt eller om förlossningen blir väldigt utdragen kan det vara bra med något att sysselsätta dig med.

Tandborste och tandkräm
Allt som är positivt är bra, inklusive din munhygien. Pappershanddukar och tvål är inte substitut för tandborste och tandkräm!

Deo
Mmmm..luktar svett. Eller inte. Tvätta av dig på WC och dra på lite deodorant om du vill känna dig fräsch.

Riskudde
Ej för förtäring. Ska värmas i dagrummets mikro och ges till din tjej. Riskuddens värme används för att dämpa smärtan.

Nattlinne / Mysbyxor
Komplettera med luvtröja och ett par tofflor. Sköna kläder är ett måste på förlossningen och på BB efteråt. Trivs du bäst i jeans fungerar det också.
Glöm inte bort din tjej som säkert längtar efter sin morgonrock eller andra löst sittande kläder att ha på BB. Sjukhusets outfit är inte särskilt mysig alla gånger.

AmningsBH, tofflor, underkläder och sockor
Praktiska och sköna saker för mamma att ha på sig. Komplettera med hårsnodd och en mössa (man vet aldrig). Glöm inte klädesplagg som mamma kan ha på sig på BB, att sova eller bara vara i, något som är lätt att dra på sig när en nyfödd hänger på ena armen.

Till barnet:
Overall, bodys, strumpor, filt, bilbarnstol, mössa, vantar, sparkdräkt eller likvärdigt.