BHS: Björn H Sennbrink

Björn Sennbrinks blogg still going strong, startad hösten 2008 och en följeslagare till yrke och fritid, företagande och självförverkligande, bostaden och familjen – med bloggtexter som berikar ditt hjärta och sinne.

2008 var det WordPress i fokus, bloggosfären och första åren som frilansande webbkonsult. Två veckor i Los Angeles 2010 blev en resedagbok, först på resa.la och senare flyttad till bjornsennbrink.se och samma sak har under åren skett med pappapappa.se, motorbloggarna (suvtest.se, cartestr.com, familjebuss.se 2013-2019) och delar av resedagboken efter smekmånaden på Zanibar 2009 (sajten såldes 2019) – allt idag samlat på BjornSennbrink.se

När jag började erbjuda tjänster som konsult specialiserad på WordPress var det senare en plattform som ratades av många byråer. Jag var inne hos byråer som behövde hjälp eftersom deras HTML med tabeller inte fungerade inne i bloggposter….kunderna vill ha WP men den uppsjö av konsulter och byråer som idag (2022) levererar till företag fanns inte.

Detta var dessutom i en tid när den mobila webben började ta fart och mobile-first vaknade till liv. Vi vet såklart bättre idag att anpassa vår webb till besökarnas och kundernas enheter. Med en snabb utveckling inom det mobila och förändrade konsumtionsbeteenden är det lätt att tro att vad vi har idag (2022) alltid funnits.

Har du som jag varit med över ett decennium vet du att utvecklingen pågår konstant. På samma sätt har jag i mitt bloggande utvecklats, där en hel del texter raderats under åren. Vad som förr ansågs relevant utvecklas till irrelevans och med ny kunskap samt nya perspektiv på gamla sanningar krävs modiga beslut.

De största besluten i mitt liv har dock inte handlat om webbens möjligheter. Det har varit beslut av en mer familjär och personlig natur. Jag har varit gift med min fru Josefin i 15 år, vi har fem barn tillsammans + en hund, vilket såklart varit med sina mödor och glädjeämnen.

En del delat på bloggen, mycket om hur jag upplevde papparollen i början och hur vi fått vardagen att fungera intill barns utveckling, skolgång, dagis, föräldrarollen och hur vi valt att leva med våra barn.

Vi har under bloggens livstid dessutom flyttat från Örebro, till Nora, först till ett bostadsrättshus och i pandemins inledning köpte vi vårt nuvarande hus med äganderätt. Vi gjorde en stor renovering i augusti 2020 och har under 2021 och 2022 gjort flera större förändringar både utomhus och inomhus, utvalda delar av detta publicerat på den här bloggen.

Fokus 2021 och 2022 har varit att hålla bloggen vid liv, där steget från företagande togs när pandemin rasade som värst. Jag var arbetslös i 46 dagar (digital marknadsförare) när resebranschen slogs i spillror och innan de dagliga sökningarna på LinkedIn bar frukt. Jag har under andra halvan av 2020, hela 2021 och nu fortsatt 2022+ arbetat som content writer, head of content, content manager och Digital Content Manager på en av Sveriges häftigaste byråer för e-handelsoptimering.

Bloggen fortsätter att dra trafik, mest till texterna med fokus på fordon och fordonsvård. Jag har dock funnit ett stort värde i att dela med mig av kunskap kring självdisciplin och mjukare aspekter på distansarbete, självledarskap och hur man verkar för att upprätthålla motivationen inom vardagspusslet.

För siffernördar; jag började mäta trafiken via Google Analytics våren 2009 och har sen dess haft en halv miljon sidvisningar. Såklart väldigt lite över så lång tid men samtidigt var det bloggen som landade mig mitt största uppdrag som frilansande WP-konsult. Det var bloggande om att köra många häftiga bilar som öppnade dörren till pojkdrömmen om att mer ordnat testköra nya bilar och skriva vad jag tyckte. Vad finns det t.ex. att inte gilla med att en solig vårdag hämta ut en pressbil i form av en Mercedes-AMG GLC 63S och låta 510 hästkrafter förgylla tillvaron en vecka hemma i Nora?

Mest besökta bloggtexten 2009-2022:
Guide om hur du lagar rost på bilen, 69 000 visningar.

Björn H Sennbrink
© Copyright - Björn Sennbrink