BHS: Björn H Sennbrink

Björn Sennbrinks blogg still going strong, startad hösten 2008 och en följeslagare till yrke och fritid, företagande och självförverkligande, bostaden och familjen – med minst 700 bloggtexter som berikar ditt hjärta och sinne.

2008 var det WordPress i fokus, bloggosfären och första åren som frilansande webbkonsult. Två veckor i Los Angeles 2010 blev en resedagbok, först på resa.la och senare flyttad till bjornsennbrink.se och samma sak har under åren skett med pappapappa.se, motorbloggarna (suvtest.se, cartestr.com, familjebuss.se 2013-2019) och delar av resedagboken efter smekmånaden på Zanibar 2009 – allt idag samlat på BjornSennbrink.se

När jag började erbjuda tjänster som konsult specialiserad på WordPress var det senare en plattform som ratades av många byråer. Jag var inne hos byråer som behövde hjälp eftersom deras HTML med tabeller inte fungerade inne i bloggposter.

Vi var dessutom i en tid när den mobila webben började ta fart och mobile-first vaknade till liv. Vi vet såklart bättre idag att anpassa vår webb till besökarnas och kundernas enheter. Med en snabb utveckling inom det mobila och förändrade konsumtionsbeteenden är det lätt att tro att vad vi har idag (2022) alltid funnits.

Har du som jag varit med över ett decennium vet du att utvecklingen pågår konstant. På samma sätt har jag i mitt bloggande utvecklats, där en hel del texter raderats under åren. Vad som förr ansågs relevant utvecklas till irrelevans och med ny kunskap samt nya perspektiv på gamla sanningar krävs stora beslut.

De största besluten i mitt liv har dock inte handlat om webbens möjligheter. Det har varit beslut av en mer familjär och privat natur. Fem barn har vi nu och det har såklart varit med sina mödor och glädjeämnen.

En del delat på bloggen, mycket om hur jag upplevde papparollen i början och hur vi fått vardagen att fungera intill barns utveckling, skolgång, dagis, föräldrarollen och hur vi valt att leva med våra barn.

Vi har under bloggens livstid dessutom flyttat från Örebro, till Nora, först till ett bostadsrättshus och i pandemins inledning köpte vi vårt nuvarande hus. Vi gjorde en stor renovering direkt och har under 2021 och 2022 gjort flera större förändringar både utomhus och inomhus, utvalda delar av detta publicerat på den här bloggen.

För siffernördar; jag började mäta trafiken via Google Analytics våren 2009 och har sen dess haft en halv miljon sidvisningar. Såklart väldigt lite över så lång tid men samtidigt var det bloggen som landade mig mitt största uppdrag som frilansande WP-konsult det var bloggande om att köra många häftiga bilar som öppnade dörren till pojkdrömmen om att mer ordnat testköra nya bilar och skriva vad jag tyckte. Vad finns det t.ex. att inte gilla med att hämta ut en pressbil i form av en sprillans Mercedes-AMG GLC 63S?

Mest besökta bloggtexten 2009-2022:
Guide om hur du lagar rost på bilen, 69 000 visningar.

© Copyright - Björn Sennbrink