BJÖRN: Jobb och företagande – BjornSennbrink.se

Tankar, vägledning etc. kring arbetsmarknad och egenföretagande.


Min första lägenhet fanns på adressen Oskarsplatsen 1 i Örebro. Där bodde jag på 27 kvm. Lyhört så in i Norden. Fyllekajornas brölande ekade mellan huskropparna varje fredag och lördag. Själv jobbade jag (körde taxi) eller spelade datorspel. Ett ganska bra ungkarlsliv med gångavstånd till allt i Örebro city och trevliga grannar dessutom.

Läs mer

Uppsagd digital marknadsförare, content manager, utvecklare, kommunikationsansvarig – eller vad du nu må ha arbetat som fram till nu? Nu och vidare in i framtiden kan du välja mellan två saker: Kolla allt som finns på hela Netflix, eller kavla upp ärmarna och göra allt du kan för att nå den tjänst du längtar till!

På LinkedIn publicerade Anna en fråga om vad vi helst vill läsa i en jobbannons. Jag skrev en ironisk kommentar som i skrivande stund är mest relevant, för den talade till många som spenderat sin beskärda del i livet läsandes jobbannonser som består till 3 fjärdedelar av reklam för arbetsgivaren etc.

Det går snabbt inom de digitala flödena och du måste avgränsa dig till att interagera med ämnen som ligger nära hjärta och hjärna. Så gjorde jag och därför läser du den här texten.

Läs mer
Björn Sennbrink Digital Marknadsförare

Jobb. Anställning. Trygghet. Bekvämt. Rutin. Eftertraktat av många, särskilt när det här författas våren 2020 men egentligen vill väl de flesta ha ett jobb. Och om du är här kan jag tänka mig att du söker nytt jobb som digital marknadsförare. Fortsätt läsa för min syn på vad som krävs för att (få) jobba som digital marknadsförare.

Läs mer

Tillhör du den lyckliga skaran företagare som under våren 2020 slipper beslutet att lämna in en konkursansökan? Stort grattis, sannolikt kunde du snabbt finna kostnader som kunde reduceras eller så har din bransch istället sett en starkt ökad förfrågan (om du säljer medicin, “leksaker” för vuxna eller mat online)?

Läs mer
Jobba hemifrån

Det är helt okej att iförd endast underkläder, en skjorta, t-shirt, piké och en kavaj sitter ner på hemmakontoret för en videokonferens. Har du en snygg pyjamas kan det också fungera. Det är helt okej att ha fikarast vid datorn, att äta lunch vid datorn och att sitta kvar vid datorn i telefonsamtal.

Har du en bärbar dator kan du rent av ta med den på…ja du vet var. Det är dessutom helt okej att, på arbetstid, läsa den här bloggposten som listar 11 saker att prioritera, ordna med och planera för i händelse av att du måste jobba hemifrån mer än några veckor:

Läs mer