BJÖRN: Jobb och företagande – BjornSennbrink.se

Tankar, vägledning etc. kring arbetsmarknad och egenföretagande.


HowToBjörn: Copywriting

….det är uppenbart att du är ett riktigt ess på att förvandla lösa trådar och modesta idéer till alster som vid konsumtion får små söta kattungar att känna fullbordan i sina vandringar mot den lenaste mjölken i skålen, och även om du är frånvarande i flera dagar kommer du ut på andra sidan med 1987 st ord och bilder vars tonalitet får ens hjärna att utsöndra välmående i par med känslan inombords efter inmundigande av en rykande het våffla intill skidbacken.

Vad skulle du säga är nyckeln till det och alla mina drömmars sagoslott, där jag kan springa runt likt ett barn i de stora salarna och beundra väggmålningarna, innan jag landar i det nyklippta gräset på en rutig filt under ett äppelträd kisandes upp genom grenarna mot solen från en klarblå himmel och allt jag behöver i livet just då är att känna smaken av en iskall cider?

Mitt svar är: 

Läs mer

Jag är av naturen en person som tenderar att hoppa från en uppgift till en annan, till en annan, till en annan och sitter jag där nära arbetsdagens slut med 24 tabbar öppna. Jag är inte bara ödmjuk, jag är dessutom riktigt bra när det kommer till självinsikt. Jag vet vad som kan trigga mig, att jag blivit triggad och vad som krävs för att stoppa ett flow när det behövs som minst.

För en som tänker mycket behövs det struktur. God ordning helt enkelt så att tankar som leder till känslor som leder till reaktion eller iallafall beteende, styrs in i en mental återvändsgränd. Det gör plats för de tankar osv. som leder till det beteende som möter de kortsiktiga och långsiktiga målen med bibehållen självrespekt (hej dialektisk beteendeterapi).

Applicerat på mitt arbete så innebär det att jag funnit mig behöva en struktur inte bara i skapandet. Strukturen behövs innan skapandet börjar. Särskilt om jag ska skriva mycket om ett för mig främmande ämne. Så hur gör Björn?

Läs mer
När paketet inte kan levereras

”Kolla på Amazon!”

Stående svaret på frågan när något ska köpas. Fast ibland finns inte varan på Amazon eller så är priset mycket högre på marknadsplatsen än direkt via e-handlaren.

Det senare var fallet i sommar när en gersåg skulle köpas. Bra för alla husägare som behöver såga till virke.

En gersåg med tillhörande sågbord beställdes från en stor svensk butikskedja.

En felinmatning vid beställningen gjorde att paketet gick i retur pga okänd mottagare.

Paketet hamnade i Lindesberg. Inte hos hemma hos oss.

Komma och hämta?

Nej, det gick inte.

Läs mer
Fördelar med att jobba på distans
  1. Ingen pendling
  2. Inga avbrott
  3. Mer tid för familjen

Läs mer

Bästkusten gör skäl för namnet

”Hej då Björn och välkommen åter till oss i Göteborg” tyckte jag mig höra när tåget rullade österut. Med solen i ryggen var det dags att spendera knappt tre timmar för resan upp till Örebro och vidare hem till Nora.

Lite oväntat infann sig inte samma ”äntligen hemma-känsla” när jag kom åter till Nora. Jag brukar alltid få den känslan efter en vistelse i Stockholm, men icke så nu. Hur kommer det sig?

Läs mer

Nej, det är inte ett diplom som visar att du varit mottagare av information om hur en tjänst fungerar. Nej, det är inte heller en examen där du lärt dig lite om mycket. Svaret är enklare än vad du tror.

Du behöver kunna lyssna och förstå. Lyssna och förstå vad som sägs. Vad som sägs till dig och vad andra pratar om. För när du lärt dig att lyssna på allt som du och andra talar om kommer du att lära dig det hemliga receptet. Följ receptet om du vill lyckas som content manager.

Läs mer

Hösten 2008 började jag blogga på allvar. Det var bloggosfären, Twitter och kollektiv påverkan yada-yada. Kanske hade det någon påverkan på den tiden, kanske inte. Kanske var det där som många människor formades inför sina framtida yrkesroller. Och som likt ett kollektiv kom att påverka styrelsemedlemmar av den gamla skolan om det fina med digitalisering?

Idag handlar det dock inte om kollektivet utan om Björn. Jag vars ord du just nu underkastar dig. Du låter mig använda en del av ditt liv för att du förhoppningsvis ska lära dig något.

Läs mer