BJÖRN: Allt om motorer (bilar) – BjornSennbrink.se

Utställningar, marknadsföring, körkort, trafik etc.


Tidigt i min karriär som bloggare, för ca 10-11 år sen, började jag skriva om bilar jag kört. Dels bilar i jobbet som taxi- och färdtjänstchaufför (E-klass, V70, Passat m fl) samt bilar privat (Jeep, Mercedes, BMW m fl). Jag hade förmånen att under 2000-talet köra (på den tiden) tuffa och snabba samt lyxiga och relativt exklusiva bilar.

På våren 2013 blev jag uppringd av någon som vill ha mig som rejält underbetald motorskribent. Jag fick låna lätt begagnade bilar och strajpade demobilar av bilhandlare, köra 1-3 dygn och sen skriva om mina upplevelser. Jag blev lovad alla coola bilar men till sist blev det “bara” en BMW X3 35d som rullat 13 mil när jag fick nycklarna i oktober 2013.

Därifrån körde(!) jag i egna hjulspår..

Läs mer
Köra familjebuss

Du som är frekvent besökare på den här bloggen har kanske läst texten om 2019 års vistelse på Västervik Resort. Då vet du också att det är ett ansenligt antal kilometer mellan vårt hus och campingplatsen i fråga.

Läs mer

Du som likt jag äger en äldre bil har kanske provat att felsöka och rent av laga bilen själv. Det blir lätt kostsamt om allt jobb ska lämnas bort till en bilverkstad. En del saker gör andra bättre, andra saker kan en göra själv.

Läs mer
familjebuss

När vårt fjärde barn kom till världen i oktober 2017, samma år som vi flyttade från Örebro, uppstod ett skriande behov av en bil med fler sittplatser än fem: Vi köpte en familjebuss, en Volkswagen Caravelle. Jag hade såklart redan registrerat familjebuss punkt SE och var i full färd med att bygga upp en slags modellkatalog.

Läs mer
CarTestr – Planering och produktion av videos för YouTube

De senaste åren har jag haft förmånen att leva ut pojkdrömmen: Att låna och provköra över ett dussin helt nya samt i vissa fall lätt begagnade bilar. Från billiga Hyundai ix35 till explosiva vägmonster som kostar över 1 miljon kronor såsom Mercedes-AMG GLC 63 S.

Allt detta har jag gjort för att bygga content på mina motorbloggar och för att jag hoppas att mina produktioner hjälper andra till mer välinformerade beslut kring att köpa bilar samt för att jag tycker det är roligt att spela in och publicera video.

Läs mer