BJÖRN: Motor & Bilar

12+ års motorbloggande inkl. allt content från SUVTEST.se och CARTESTR.com


November 2020 köpte vi en ny bil, en begagnad Citroen som substitut för den VW Caravelle vi kört i tre år innan dess. Citroen väcker minnen av hög ägandekostnad, konstiga elektronikfel, bristande kvalitet och skumma vägegenskaper. Enbart det senaste kan jag skriva under på efter att vi haft bilen i ca 13 månader.

Läs mer

Vår familjebuss har tjänat sitt syfte i tre år. Nu i slutet av 2020 har behoven förändrats. Vi har köpt en andra bil, som ska bli förstabilen, när dagens förstabil har sålts till förmån för en andrabil. Många timmars letande och funderande är bakom oss. Det blev till slut ett köp av en privat ägare, en riktig märkesfantast som (tror vi) har tagit väl hand om bilen (som vi köpt).

Läs mer

Runt om på forum framhålls fjärde generationens VW Caravelle/Transporter som den att äga. T5:an må börja komma ner i pris men om och om igen går det att läsa om krånglande EGR-ventiler, hög oljeförbrukning, motorer som ska ha bytts på garantin. Sant att även T4:or går sönder men det är iaf lite mindre svåra att meka själv med.

Läs mer