BJÖRN: Roliga saker – BjornSennbrink.se

Det som underhåller och förnöjer. Det som piggar upp och som gör livet roligt.


MS Designer seglade våren 2023 upp som ett alternativ för AI-bilder, där jag i den ursprungliga versionen av nedanstående bloggpost använde Microsoft Designer och DALL-E 2 för att skapa häftiga motiv i samspråk med mina barn. Nu (november 2023) har jag uppdaterat inlägget på så vis att samma prompts nedan körts genom DALL-E 3 i ChatGPT Plus. Hoppas du gillart!


Create an editorial-style photograph of a magnificent fish underwater, featuring a lightbulb in its mouth. The lightbulb should be attached to a string originating from the fish’s forehead for added visual interest.

Ovanstående prompt fast med DALL-E 3:


Generate an image of a gigantic dinosaur sitting on a toilet in the middle of a road. The dinosaur should be in a relaxed position, comfortably seated on the toilet with its tail dangling over the side. The road should be a typical urban street.

Ovanstående prompt fast med DALL-E 3:

Imagine a tiny unicorn perched on a floating toilet in the middle of the sea.

Ovanstående med DALL-E 3:

Imagine a tiny unicorn perched on a floating toilet in the middle of the sea. The unicorn should be adorable, with a slender, shimmering body and a flowing mane and tail in vibrant colors. The toilet should be a whimsical, miniature version, equipped with delicate details like seashell decorations and intricate patterns. Surrounding the toilet, the vast expanse of the sea stretches as far as the eye can see, its sparkling blue waters meeting the horizon. The unicorn should appear content and at ease, as if enjoying its serene and unusual bathroom location. Feel free to add additional elements, such as distant islands, seagulls, or a magical sunset, to enhance the scene. Let your imagination run wild!

Imagine an astronomically large unicorn walking on the busy busy street of New York.

TikTok Heaven

Har du hängt på TikTok så vet du vilken guldgruva det är för inspiration om i princip alla typer av ämnen. Här är en lista med inspo som kommit till mig under 2022.

 • Om du går in i Photos på din iPhone och håller ner fingret på ett motiv så scannas det. Välj ”Dela” (eng; ”Share”) och spara en kopia. Nu har du en frilagd bild. Vill du addera en bakgrund kan du använda Canva eller Lensa.
 • Om du penslar olivolja runt grytans kanter och en bit ner i grytan så kokar det inte över.
 • Om du kör in en gaffel i en lök och pressar ner gaffeln kan du skala löken med en potatisskalare (modellen där bladet är vertikalt och handtaget är som normala potatisskalare.
 • Om du vill få till en snygg övergång av en person som går in i en bil, kör bil och sen kommer fram till utflyktsmålet: Gå intill personen som är påväg till förarsätet, hoppa in i baksätet och låt baksidan av förarstolen agera övergång till bilen under färd, fortsätter till andra sidan i baksätet, låt baksidan av passagerarstolen agera övergång och panorera kameran vidare åt höger ut mot de vackra vyerna.
 • Svårt att vakna? Byt alarmet till ljudet av applåder och bli belönad varje gång du ska stiga upp.
 • Vill du att vattnet på bilrutan ska rinna av snabbare; dela en potatis och gnugga ena sidan mot fönstret.
 • Tips för nätverkande på mingel: Det är okej att gå runt ensam, ingen tänker på dig (de tänker på sig själva), människor älskar att tala om sig själv så ställ frågor som gör att de får göra det. Se även ”250 frågor att inleda en konversation med”.
 • Kommer du ihåg hur du för många år sen betalade för ringsignaler och nuförtiden har mobilen på mute 99% av tiden + att du inte svarar om det är ett okänt nummer som ringer?
 • Om någon försöker trycka ner dig; tänk på att självförtroende är tystnad och osäkerhet är högljutt.
 • Alla föräldrar får en minisemester de sekunder det tar från att de stänger dörren där barnen sitter, till att de öppnar förardörren och kliver in i bilen.
 • Du ska inte klippa bort allt dead-space i dina videos. Det gör att ditt budskap låter onaturligt. SomOmDuSkulleSkrivaUtanMellanslag…
 • Dysania är ett kroniskt problem med att komma ur sängen på morgonen.
 • Du kan skopa ur en banan, fylla den med choklad, rulla i smördeg och tillaga i ugnen, rulla chokladsås ovanpå. Smaskens!
 • För att göra rent i skärbräda av trä; häll på bikarbonat, dela en citron, skvätt ut saften och gnugga brädan med citronen. Rent!
 • När du ska passa in en tavla eller spegel på väggen och vill veta var du ska sätta skruven; lägg på en liten bit tandkräm intill kroken, tryck försiktigt tavlan mot väggen, lyft ner tavlan, sätt skruven i tandkrämen, gör ett hål, torka bort tandkrämen, skruva, häng upp.
 • Andra människors känslor är inte krav som ställs på dig.
 • Fun fact; om du vaknar en timma tidigare varje dag får du 60 minuter extra med din ångest. Varje dag!
 • Om du vill dricka smaksatt kaffe; köp inte smaksatt kaffe; häll på torkade kryddor när du brygger hemma. Kanel luktar och smakar gott.
 • Det är ganska kyligt ute, menneh det är ju varmt också.
 • Människor köper inte från den som kan förklara produkten, de köper av den som kan beskriva deras problem bättre än vad de själva kan göra.
 • Tänk om syre är giftigt men det tar 75-100 år för att döda den som andas in det?
 • Du har aldrig varit i ett tomt rum.

Jag hade nyligen möjligheten att bo en natt på Hobo i Stockholm, ett hotell om drygt 200 rum med entré från Brunkebergstorg, supercentralt, 10 minuter från centralen, 5 minuter från NK och i samma byggnad som Gallerian. Hobo ingår i samma kedja som driver hotellet At Six (vägg i vägg), Copperhill Mountain i Åre, Selma Spa i Sunne och Yasuragi med flera välkända anläggningar. Läs om min vistelse på Hobo, som jag gav betyget 4 av 5 på Google.

TL;DR
Boka vistelse på Hobo hotell om du söker rum som överraskar i detaljerna. City-läge med nära till shopping och kommunikationer. Grym utsikt från TAK där den annorlunda frukosten serveras. Jag kan tänka mig att bo här fler nätter. Bilder längst ner i texten.

Jag lämnar Örebro bakom mig strax efter lunch, det är halvtomt på övervåningen tills vi ankommer Västerås och idag fick jag tyvärr åka baklänges, avskyr verkligen det. Är snabbt av och hänger på alla andra i gångtunneln. Hur är det nu igen? Ska man gå till vänster eller till höger, är så koncentrerad på att inte krocka med mötande på fel sida, att jag återigen missar passagen som leder upp i stora hallen. Där hade jag tänkt smita in på loungen men hamnade istället uppe och utomhus på Klarabergsgatan.

Läs mer

Vi blev under sommaren 2021 med hundvalp. En åttaveckors valp som på nästan lika många veckor ytterligare dubblat i storlek och styrka. Vi har en whippet-tik – Phoebe – som är primärt under husses omsorg, uppfostran och träning. Med en hund kommer ett behov av att köpa saker. Här listar jag några av de saker som köpts.

Läs mer

Efter två somrar utan ordentlig semester behövde en ruska om tillvaron, så vi köpte en hundvalp. Det var självfallet inte ett lättvindigt beslut, utan något som malt i diskussioner under flera år. Där en av oss växte upp med en whippet så föll det sig naturligt att om vi skulle köpa en hund så skulle det bli en whippet.

Läs mer