BJÖRN: Roliga saker – BjornSennbrink.se

Det som underhåller och förnöjer. Det som piggar upp och som gör livet roligt.


Ja. Utan tvekan. Att handla på Amazon är inte mer udda än att handla på en annan marknadsplats. Om du vet vad du söker eller är öppen för att testa ett nytt märke, köp Prime och fire away!

Det som talar för Amazon är utbudet. Det som talar mot Amazon är utbudet. Nästan oavsett kategori så möts du av ett utbud som är mycket svårt att överblicka. Du kan filtrera på pris, färg, storlek, säljare osv. Det du ska kolla efter är ”fraktas av Amazon.se” vilket ger de kortaste leveranstiderna (är min upplevelse). Kolla även vem som är säljare. Flera i Sverige kända varumärken finns på Amazon och det finns inget mening med att köpa t.ex. en H7-lampa till bilen från någon annan än Osram, Philips eller vilket märke du föredrar, även om det kan vara till synes billigare att handla av andra säljare.

Amazon SE har funnits i sen hösten 2021. Initiala knäppa översättningar och en prisbild som i många fall för mig innebar en prisökning, jämfört med svenska e-handlare, gjorde att jag inte handlade på Amazon. Men när Prime kom så ändrades allt. För 59 kronor per månad för ”fri” frakt oavsett hur mycket (eller lite) som beställdes. En testmånad med Prime gav blodad tand.

Läs mer

Vi blev under sommaren 2021 med hundvalp. En åttaveckors valp som på nästan lika många veckor ytterligare dubblat i storlek och styrka. Vi har en whippet-tik – Phoebe – som är primärt under husses omsorg, uppfostran och träning. Med en hund kommer ett behov av att köpa saker. Här listar jag några av de saker som köpts.

Läs mer

Efter två somrar utan ordentlig semester behövde en ruska om tillvaron, så vi köpte en hundvalp. Det var självfallet inte ett lättvindigt beslut, utan något som malt i diskussioner under flera år. Där en av oss växte upp med en whippet så föll det sig naturligt att om vi skulle köpa en hund så skulle det bli en whippet.

Läs mer

Du behöver inte lång slutartid för att skapa ett sådant coolt foto, där ett objekt släpps ner i vatten och kameran fångar vattnet som flyger samt bubblorna runt objektet. Det räcker bra med en mobil som har en Live Photo-funktion eller liknande!

Läs mer

För en fasligt många år sen skapade jag en ”egen karta” i Google Maps som visar vägen till Rusakulan. Vår efter vår och sommar efter sommar har blogginlägget med den inbäddade kartan lockat besökare, på samma vis som Rusakulan i sig är väl värd ett besök på vårkanten och den tidigare sommaren.

Läs mer
Artillery SPG Guide på Svenska

Att spela SPG är innebär att du har en assisterande roll, du hjälper dina medspelare att slå ut fienden och om dina medspelare är smarta håller de koll bakåt så att du överlever matchen. SPG är för dig som föredrar en mer tillbakadragen roll i World of Tanks. Här får du tre tips på hur de kan resonera på slagfältet när du spelar SPG:

Läs mer

En vinter utan snö?! Ja visst, det blev för oss i Nora en verklighet i slutet av 2019 och början av 2020. Faktiskt ganska skönt att slippa skotta snö och smidigt att slippa frysa vid promenad utomhus. Vid en sådan promenad fångade jag en dimmigt Nora genom linsen på en iPhone 7 och efter viss redigering tankades bilderna upp till Google Maps och Flickr.

Läs mer