BJÖRN: Roliga saker – BjornSennbrink.se

Det som underhåller och förnöjer. Det som piggar upp och som gör livet roligt.


Om du går in i Photos på din iPhone och håller ner fingret på ett motiv så scannas det. Välj ”Dela” (eng; ”Share”) och spara en kopia. Nu har du en frilagd bild. Vill du addera en bakgrund kan du använda Canva eller Lensa.

Om du penslar olivolja runt grytans kanter och en bit ner i grytan så kokar det inte över.

Om du kör in en gaffel i en lök och pressar ner gaffeln kan du skala löken med en potatisskalare (modellen där bladet är vertikalt och handtaget är som normala potatisskalare.

Om du vill få till en snygg övergång av en person som går in i en bil, kör bil och sen kommer fram till utflyktsmålet: Gå intill personen som är påväg till förarsätet, hoppa in i baksätet och låt baksidan av förarstolen agera övergång till bilen under färd, fortsätter till andra sidan i baksätet, låt baksidan av passagerarstolen agera övergång och panorera kameran vidare åt höger ut mot de vackra vyerna.

Svårt att vakna? Byt alarmet till ljudet av applåder och bli belönad varje gång du ska stiga upp.

Vill du att vattnet på bilrutan ska rinna av snabbare; dela en potatis och gnugga ena sidan mot fönstret.

Tips för nätverkande på mingel: Det är okej att gå runt ensam, ingen tänker på dig (de tänker på sig själva), människor älskar att tala om sig själv så ställ frågor som gör att de får göra det. Se även ”250 frågor att inleda en konversation med”.

Kommer du ihåg hur du för många år sen betalade för ringsignaler och nuförtiden har mobilen på mute 99% av tiden + att du inte svarar om det är ett okänt nummer som ringer?

Om någon försöker trycka ner dig; tänk på att självförtroende är tystnad och osäkerhet är högljutt.

Alla föräldrar får en minisemester de sekunder det tar från att de stänger dörren där barnen sitter, till att de öppnar förardörren och kliver in i bilen.

Du ska inte klippa bort allt dead-space i dina videos. Det gör att ditt budskap låter onaturligt. SomOmDuSkulleSkrivaUtanMellanslag…

Dysania är ett kroniskt problem med att komma ur sängen på morgonen.

Du kan skopa ur en banan, fylla den med choklad, rulla i smördeg och tillaga i ugnen, rulla chokladsås ovanpå. Smaskens!

För att göra rent i skärbräda av trä; häll på bikarbonat, dela en citron, skvätt ut saften och gnugga brädan med citronen. Rent!

När du ska passa in en tavla eller spegel på väggen och vill veta var du ska sätta skruven; lägg på en liten bit tandkräm intill kroken, tryck försiktigt tavlan mot väggen, lyft ner tavlan, sätt skruven i tandkrämen, gör ett hål, torka bort tandkrämen, skruva, häng upp.

Andra människors känslor är inte krav som ställs på dig.

Fun fact; om du vaknar en timma tidigare varje dag får du 60 minuter extra med din ångest. Varje dag!

Om du vill dricka smaksatt kaffe; köp inte smaksatt kaffe; häll på torkade kryddor när du brygger hemma. Kanel luktar och smakar gott.

Det är ganska kyligt ute, menneh det är ju varmt också.

Människor köper inte från den som kan förklara produkten, de köper av den som kan beskriva deras problem bättre än vad de själva kan göra.

Tänk om syre är giftigt men det tar 75-100 år för att döda den som andas in det?

Du har aldrig varit i ett tomt rum.

Jag hade nyligen möjligheten att bo en natt på Hobo i Stockholm, ett hotell om drygt 200 rum med entré från Brunkebergstorg, supercentralt, 10 minuter från centralen, 5 minuter från NK och i samma byggnad som Gallerian. Hobo ingår i samma kedja som driver hotellet At Six (vägg i vägg), Copperhill Mountain i Åre, Selma Spa i Sunne och Yasuragi med flera välkända anläggningar. Läs om min vistelse på Hobo, som jag gav betyget 4 av 5 på Google.

TL;DR
Boka vistelse på Hobo hotell om du söker rum som överraskar i detaljerna. City-läge med nära till shopping och kommunikationer. Grym utsikt från TAK där den annorlunda frukosten serveras. Jag kan tänka mig att bo här fler nätter. Bilder längst ner i texten.

Jag lämnar Örebro bakom mig strax efter lunch, det är halvtomt på övervåningen tills vi ankommer Västerås och idag fick jag tyvärr åka baklänges, avskyr verkligen det. Är snabbt av och hänger på alla andra i gångtunneln. Hur är det nu igen? Ska man gå till vänster eller till höger, är så koncentrerad på att inte krocka med mötande på fel sida, att jag återigen missar passagen som leder upp i stora hallen. Där hade jag tänkt smita in på loungen men hamnade istället uppe och utomhus på Klarabergsgatan.

Läs mer

Vi blev under sommaren 2021 med hundvalp. En åttaveckors valp som på nästan lika många veckor ytterligare dubblat i storlek och styrka. Vi har en whippet-tik – Phoebe – som är primärt under husses omsorg, uppfostran och träning. Med en hund kommer ett behov av att köpa saker. Här listar jag några av de saker som köpts.

Läs mer

Efter två somrar utan ordentlig semester behövde en ruska om tillvaron, så vi köpte en hundvalp. Det var självfallet inte ett lättvindigt beslut, utan något som malt i diskussioner under flera år. Där en av oss växte upp med en whippet så föll det sig naturligt att om vi skulle köpa en hund så skulle det bli en whippet.

Läs mer

Du behöver inte lång slutartid för att skapa ett sådant coolt foto, där ett objekt släpps ner i vatten och kameran fångar vattnet som flyger samt bubblorna runt objektet. Det räcker bra med en mobil som har en Live Photo-funktion eller liknande!

Läs mer

För en fasligt många år sen skapade jag en ”egen karta” i Google Maps som visar vägen till Rusakulan. Vår efter vår och sommar efter sommar har blogginlägget med den inbäddade kartan lockat besökare, på samma vis som Rusakulan i sig är väl värd ett besök på vårkanten och den tidigare sommaren.

Läs mer
Artillery SPG Guide på Svenska

Att spela SPG är innebär att du har en assisterande roll, du hjälper dina medspelare att slå ut fienden och om dina medspelare är smarta håller de koll bakåt så att du överlever matchen. SPG är för dig som föredrar en mer tillbakadragen roll i World of Tanks. Här får du tre tips på hur de kan resonera på slagfältet när du spelar SPG:

Läs mer