Hur du monterar Akta Graco Logico S HP

Akta Graco Logico S HP

Hej! Vad kul att du intresserar dig för Akta Graco Logico S HP. Här finner du en redigt bra beskrivning av babyskyddet i sig och kanske det viktigaste: Hur du ska göra för att spänna fast babyskyddet i bilen, en monteringsanvisning helt enkelt som även den mest stressade föräldern kan klara av (om du har tre armar de första gångerna).

Akta Graco Logico S HP såldes i Sverige hösten 2017 för ca 1500 kr. Googla och du ska finna. Jollyroom sålde den för 1495 kr. Den torde finns som begagnad på Blocket. ett begagnat babyskydd i bra skick kan också fungera. Fast nytt känns såklart alltid bäst.

Akta Graco Logico S HP (4,4 kg | 58x67x56 cm) har en avtagbar klädsel som du kan tvätta i maskin. Väldigt smidigt när ditt barn kräkts. Kör klädseln i 30 grader.

Babyskyddet kom in i vår familj via mina föräldrar samma dag som vår nu äldsta dotter föddes. Jag var så orolig att de inte skulle hinna köpa innan förlossningen. Var det möjligen skrock om att inte köpa presenter till ännu ofödda barn, jag vet inte men till slut var den hos oss på BB.

Personalen på BB ville inte hjälpa mig att förstå hur babyskyddet skulle monteras. Antingen visste de inte eller så var de bara trötta på att få frågan varje dag av stressade nyblivna föräldrar?!

När jag väl fick snits på monteringen gick det som smort. Basen ska monteras på sätet i bilen. När basen är fastspänd ställs sittdelen ovanpå och klickas fast. Därefter, eller innan, spänns barnet fast med bältet som sitter fast i sittdelen.

Vi har haft Akta Graco Logico S HP monterad i en rad olika bilar: BMW X3 (2013 års modell), Toyota Yaris (2012), Toyota Avensis, Toyota RAV4 (2013), Mitsubishi Pajero (2012), Mitsubishi Outlander (2013), Hyundai ix35, Renault Mégane (1999) och Citroen Xsara Picasso (2004) + Volkswagen Caravelle (2001).

Vi har haft babyskyddet monterat i baksätet och i framsätet. Fram fungerar om du har en extra backspegel på sidan i stil med civil polisbil. Annars kan det vara lite svårt att se snett framåt höger. Bäst fungerar babyskyddet i baksätet när främre passagerarstolen kan skjuts bakåt för att kila fast sittdelen.

Akta Graco Logico S HP är ombonad, med gott om plats för barnet. När du får in tekniken för hur du spänner och lossar på axelremmarna går det riktigt bra och barnet protesterar inte lika mycket som när du fumlade med remmarna i början.

För att lossa på axelremmarna när barnet ska tas ut finns det en knapp att hålla ner samtidigt som du drar i remmarna. Knappen sitter ett par centimeter ner i hålet där spännremmen för axelbanden kommer upp ur/går ner i. Komfortstödet (runt axelremmarna) kan du plocka ur enkelt, sitter med kardborreband, och axelremmarna går att höja allteftersom barnet växer.

Sätta fast Akta Graco Logico S HP i bilen:

Ställ basen/underredet på sätet och dra ut T-benet så att det senare står stadigt mot golvet. Låt underredet vara lite vinklat uppåt snarare än att låta T-benet dingla i luften ovanför golvet.

T-ben | Akta Graco Logico S HP
T-ben | Akta Graco Logico S HP

Dra nu fram trepunktsbältet och trä in hanen i öglan ytterst. Spänn åt allt vad du kan, fäll över den blå smala ”plogen” och använd din tredje arm för att klicka fast spännet. Ruska ordentligt i underredet för att kontrollera att det sitter fast. När du är klar ska det se ut så här:

Fastspänt | Akta Graco Logico S HP
Fastspänt | Akta Graco Logico S HP

Ta därefter babyskyddet, klicka i det i underredet. Det är två klick i framkant på underredet (öglor på babyskyddet). Kolla på stolens ena sida där det finns ett vattenpass. Om det visas något orange där har du fel lutning på stolen oavsett hur barnet sitter. Smartast i början är att göra detta utan ett barn fastspänt.

Det finns ett vred på babyskyddet (nära där barnets fötter befinner sig) som du skruvar på för att höja och sänka den delen. Du kan även jobba med stödbenet (T-formade benet som går ner mot golvet från underredets framkant).

Är Graco Logico S HP ett bra köp?

Ja, fast då har vi iofs inte testat några andra babyskydd. 1500 kr är lite pengar för vårt och ditt barns säkerhet vid bil- eller busstransporter. Graco Logico S HP upplever vi är ett stabil babyskydd, som tål stötar och som överlever på hårda betonggolv mellan användningarna. Suffletten är smidig när det regnar. Vi har ofrivilligt testat dess funktion i en hagelstorm utan att älsklingen blev blöt.


Blogginlägget publicerades första gången i maj 2012. Det du läst ovan är en reviderad version publicerad i augusti 2017. En andra revidering skedde i april 2019.