Viktigt inför din resa till USA

Det är tyvärr inte bara att köpa en flygbiljett och ordna med allting på plats i USA. Department of Homeland Security är en myndighet som satt sin prägel på resor till USA efter WTC och det är en del saker du måste känna till innan du åker.

ESTA (”Electronic System for Travel Authorization”), är något som du måste läsa på om inför din resa till USA. Det är ett elektroniskt godkännande du ansöka om och få innan du påbörjar din resa.

International travelers who are seeking to travel to the United States under the Visa Waiver Program (VWP) are now subject to enhanced security requirements and will be required to pay an administrative fee.

Läs mer om hur du går tillväga på Electronic System for Travel Authorization-hemsidan.

CBP Traveler Entry Forms (CBP står för ”Customs and Border Protection”), är ett dokument som du vanligtvis fyller i när det är en kort stund kvar innan planet ska landa i USA och du ska passera ”immigration”. Varje resenär ska fylla i CBP, även om ni reser i grupp. Besök http://cbp.gov/xp/cgov/travel/clearing/traveler_entry_form.xml för all information du behöver.