Redondo Beach-piren

Redondo Beach-piren ligger inte helt oväntat precis vid kusten i den del av Redondo Beach som kallas för ”South Redondo Beach”. Piren är ett måste-resmål när du besöker South Bay och för dig som tyckte att Hermosa Beach-piren var för stel av sig.

Norr om piren ligger marinorna, söder om piren hittar du stranden. Piren är känd från TV tack vare att serien The O.C. spelats in här.

  • Barnvänligt: Ja men längst ut på piren är det räcken med stora glipor.
  • Badvänligt: Ja, söder om piren på Torrance Beach.
  • Äta mat: Turistpriser, OK kvalitet.
  • Parkera: Parkeringshus i direkt anslutning till piren.
  • Toaletter: Gratis, på parkeringsdäcket, norr om trästrukturen.

Dess form ur ett fågelperspektiv kan liknas vid en hästsko som rör sig i en båge ut över vattnet och tillbaka in mot land på två ställen. Pirens officiella namn är ”Municipal Pier” men har även kallats för den ändlösa piren, hästsko-piren och njutnings-piren.

Området har varit lite ruffigt och inbjuder inte till besök på samma sätt som Santa Monica-piren t.ex. gör kvällstid. Närområdet består av stora lägenhetskomplex och parkeringsplatser. Om det inte är någon stor aktivitet är det relativt folktomt i dessa kvarter under nattetid. Flera restauranger i närområdet livar dock upp stämmningen och i den stora trästrukturen på pirens södra sida finns några pubar. När vi var i Los Angeles gick vi på en spelning med Crash Test Dummies.

Redondo Beach-piren @ Google Maps:

Visa Los Angeles-resa på en större karta

Piren har under sin existens sen sent 1880-tal varit hårt ansatt av vädrets makter och faktiskt brunnit ner till vattenytan en gång i slutet av 1980-talet. Branden orsakade skador för 7 miljoner dollar och som grädde på moset blåste det upp till storm dagarna som följde och vågorna sköljde bort allt som kunde fastställa brandorsaken.