BJÖRN: Restips Los Angeles – BjornSennbrink.se

Björn och Josefin Sennbrink reste till Los Angeles samt Las Vegas i juni 2010. Läs om våra upplevelser i form av små restips.


Köra bil i Los Angeles-guide

En egen bil är det bästa färdmedlet när du ska upptäcka Los Angeles (LA) och städer/platser i närheten. Vägnätet är extremt väl utbyggt, det mesta i Los Angeles är byggt med bilen i fokus. Detta torde vara vida känt bland svenskar som reser till Los Angeles. Vad som kanske färre känner till är hur det faktiskt är att köra bil i Los Angeles och vilka trafikreglerna samt rekommendationerna för trafiken är.

Denna unika och praktiskt inriktade guide är för dig med “mer än lite” körvana från Sverige. Du behöver inte ha kört i en storstad innan du kör i Los Angeles, även om det underlättar att ha vanan inne med mycket trafik i höga hastigheter nära din egen bil och att inte alltid veta exakt vart du ska åka för att komma rätt.

Läs mer

Palos Verdes är en enorm halvö som skjuter rakt ut i Stilla havet i de sydvästra delarna av Los Angeles. Högst upp ligger lyxvillorna på rad och kan du hantera brant stigning är det spännande och intressant att köra bil i alla dessa bostadsområden: Palos Verdes Estates, Rancho Palos Verdes, Rolling Hills och Rolling Hills Estates.

Läs mer
Fina hus, snygga bilar och exklusiv shopping
Fina hus, snygga bilar och exklusiv shopping

Det är underbart att vara i Los Angeles om du har gott om pengar och har en bil så att du kan köra dit du vill åka. Los Angeles är en stad som i mångt och mycket handlar om att transportera sig och att spendera pengar.

Los Angeles är på de flesta platser väldigt tätbebyggd. LA består av flera mindre städer som endast delas av en bredare väg. Kör du t.ex. på Pacific Coast Highway från LAX (flygplatsen) ner till San Pedro är det hus hela vägen. Det är 3 mil som tar ca 40 minuter att köra. Många hus är det. Det är faschinerande vid ett första besök för att även om det finns väldigt många hus i våra svenska storstäder så är det inget i jämförelse med Los Angeles, som är stort som Skåne.

Läs mer
King Harbor Yacht Club

King Harbor Yacht Club i Redondo Beach är ett mecka för segelbåtsfantaster. Här ligger de i hundratal, den ena värre än den andra. Bäst av allt är att du som besökare kan komma båtarna så nära att du behöver en dregelhaklapp.

Freeway Driving north of Downtown Los Angeles

Freeway Driving north of Downtown Los Angeles

Här är vi på väg tillbaka till Hermosa Beach efter ett besök på Universal Studios Hollywood. Trafiken flöt på bra första kilometern och sen tog det tvärstopp. Att köra bil i Los Angeles är en upplevelse som kräver både tålamod och vaksamhet.

Varför det blev stopp här är svårt att sia om. Det kan ha varit något event i en stadsdel i närheten eller så var det bara ett exempel på hur nyckfullt trafiktempot kan vara på frivägarna i Los Angeles.