Dag 6 till 10 i Las Vegas

Dagarna har börjat flyta ihop och när de här skrivs har vi kommit hem från Las Vegas, där vi tyvärr gjort av med alldeles för mycket pengar.

Det är inga problem att spendera pengar i Los Angeles och i det är ingen skillnad i Las Vegas. Du behöver inte spela för att spendera i Vegas, det mesta är faktiskt ganska dyrt.

När jag (Björn) var i Las Vegas 1999 var det kul med alla annorlunda hotell. Tio år senare spelar Las Vegas på Dubai-strängarna, där det positiva (eller negativa) är att staden förnyas. Förr var det stora bufféer och billiga hotellrum. Idag är det fristående restauranger och (fortfarande) billiga hotellrum samt hotell som bjuder på verkligen bra service, för dig som kan betala. Det senare smittar av sig på allt i Vegas.

Vi reste till Las Vegas med flyg från LA. Det tog knappt en timma. Vi tog en taxi till hotell Luxor (den svarta pyramiden) där vi efter ett rumsbyte slutligen landade på rummet som matchade vår bokning. Vi åt en buffé på MORE, undvik det stället. Dryg personal och ingen höjdarmat. Bättre att välja en vanlig restaurang.

Vi gick ut (ja du kan gå utomhus, även om det finns tillräckligt att uppleva inomhus) en kväll och trots mörkret så var det säkert nära 30 grader varmt ute. Ökenvindarna fick byxbenen att fladdra. Vi tog oss igenom det kaotiska Excalibur-hotellet och bort mot MGM Grand.

På bron över The Strip sitter några hippies och trummar. Bredvid dem en man i rullstolen som såg allmänt trashig ut. Mellan hotellen står mexarna och delar ut flyers för porrklubbar (prostituition är laglig i Nevada).

Första kvällen orkar vi inte gå längre än till Caesars Palace och tar en taxi tillbaka till Luxor. Det finns tusen saker att titta på men finns inte orken är vila det enda rätta.

Dag två i Las Vegas inleds med Starbucks på hotellet. Eftersom vi vill spara på krafterna tar vi en taxi norrut, till Caesars Palace och vi rusar igenom kasinot för att komma till Forum Shops, ett shoppingdistrikt utan dess like 1999 men som idag tävlar om uppmärksamheten med storheter som The Venetian. En magisk plats med sin blå himmel till tak och känsla av att vara utomhus, inomhus.

Björn investerar i kläder på GAP, Apple Store besöks och vi kikar in genom skyltfönstrena till butiker från Hugo Boss, Versace, Gucci, Armani, Bvlgari, Tiffanys, Fendi mfl. För övrigt samma märken som du kan hitta på t.ex. Rodeo Drive i Beverly Hills.

Vi är hungriga och bestämmer oss för att äta på Mandalary Bay. Vi åker taxi hela vägen ner till hotellet och hämtar ut de förbokade biljetterna till The Lion King-showen, som kostar 100 dollar styck. Buffén är stängd och krafterna börjar sina. Vi åker taxi (igen) till Caesars Palace. De har inge buffé så vi hamnar i deras Food Court. Hamburgarna där är i par med Kolmården i Sverige. Ny taxi till Luxor för att vila innan Lion King.

Vi tar taxi från Luxor till THEhotel och in på showen. Första akten störs vi av att en tjej sitter och SMS:ar alldeles in till oss. Den puckade tjejen blir jobbig när jag (Björn) säger till och i pausen påtalar vi detta för vakterna. Vi blir anvisade andra platser och tjejen med mobilen samt några andra i publiken med mobilerna uppe blir tillrättavisade.

Showen är mäktig och även om det var dyra biljetter så var det värt upplevelsen. Vi går över till Luxor (vi åker alltså inte taxi), köper dricka i hotellobbyn och går upp på rummet.

Tredje dagen och sista dagen för oss i Las Vegas: Efter att vi checkat ut och lämnat in våra väskor tar vi en taxi (ja nu börjar det bli tjatigt) upp till Palazzo för där finns det en Lamborghini-affär har Björn läst om på nätet.

Det finns en enda Gallardo och flera Aston Martin och Ferrari-bilar. Kameran går varm. Vi äter på en restaurang här och promenerar över till The Venetian. Vi strosar omkring här, kikar på gondolerna, besöker Markusplatsen och fikar lite.

Vi tar en taxi (nej jag skojar inte) ner till Luxor för att hämta väskorna. Vi tar en taxi (okej sista nu) till flygplatsen, sätter oss i en bar och kollar på sista NBA-finalen. När vi landar i Los Angeles är det knäpptyst. Alla står vi TV-apparaterna och så brister alla ut i gråt. Nej då, jag skojar bara. De blir jätteglada eftersom Lakers vinner NBA 2010!

Om det inte är fel på miniräknaren gjorde vi tio taxiresor i Las Vegas + en avslutande i Los Angeles. Som sagt, det kostade på att besöka Las Vegas.