På den tolfte dagen

På vår tolfte dag i Los Angeles åkte vi bil i flera timmar till San Manuel Amphitheater vid Glen Helen regional park. Det var en redigt lång bilresa även för att vara i Los Angeles. Vi var dock på väg för att se Iron Maiden!

Dagen började lugnt och vi sparade på våra krafter inför kvällens äventyr. Bilresan började 17:00 lokal tid och enligt Google Maps skulle vi köra ca 75 miles vilket är ca 12 mil enkel resa. Det tog oss 2 och en halv timma att göra en sträcka som i Sverige på bra landsväg tar drygt en timma. Los Angeles är inte som andra städer.

När vi kom fram till parkeringsplatsen var det massvis med folk där. Arenan tar in 65,000 besökare om så behövs. Den här kvällen var det runt 25,000 (bara). Visiteringen vid entrén var grundlig och av någon anledning tog de alla ciggtändare.

Vi drog oss uppåt på gräsmattan och köpte svindyr äcklig mat innan vi bänkade oss på en filt. Det var flera timmars väntan innan förbandet kom upp på scenen och det började bli ganska kyligt. Arenan ligger på gränsen till öknen och här ute blir det kallt på nätterna!

Konserten var mäktig och publiken galen. Vi gjorde nog rätt som stod en bit ifrån. Det eldades i publikhavet och var tämligen stökigt. Iron Maiden live i USA är dock en upplevelse vi sent kommer att glömma. Bilresan hem gick bra även om det var lite trångt minst sagt när vi skulle ut på frivägen. När vi körde in till konserten hade de spärrat vägen så att det var enkelriktat. Halv två på natten var vi hemma i Hermosa Beach igen.