Fjortonde och sista dagen i LA

Vi har varit i Kalifornien i ett par veckor nu och imorgon ska vi tyvärr påbörja resan hem till Sverige. Vi hade gärna stannat många veckor till i den här staden men pengarna är slut och vi längtar faktiskt hem också.

Vi började dagen med en ordentlig sovmorgon, en lätt frukost hemma och därefter en rejäl lunch på Rock Cola Café längs med PCH. Inredning som på 1950-talet med röda skinnklädda soffor i små bås och egen minijukebox på bordet. Rekommenderas.

Björn beställde en Bacon Cheeseburger med Sweet Potatoe Fries, som de hällt lönnsirap över. Och kanel ovanpå sirapen. Till det en stooor strawberry milkshake. Milkshaken serverades i ett stort glas och i en plåtbunke bredvid fanns den milkshake som inte fick plats i glaset. Inga pytteportioner ala svenska McD här inte. Drygt 50 dollar för tre sådana liknande måltider, helt okej.

Efter promenaden hem lånade vi bilen för lite avslutande shopping. Det ligger ett par scrapbooking-butiker i närheten så där hamnade Jossan. Björn gick in bredvid och talade om Sverige med en 77-årig kvinna som sålde beg. böcker. Hennes farfar/morfar var från Landskrona så det var en trevlig pratstund.

Sen körde vi ner mot Palos Verdes med målet att besöka Wayfarers Church, som är ett kapell med glasväggar och glastak. Ligger inbäddat i liten talldunge på sluttningen ner mot Stilla Havet. Väldigt vackert och fridfullt.

Därefter fortsatte vi söderut, eller snarare sydost, mot San Pedro och de västra delarna av den magnifika containerhamnen. Vi körde norrut, på där 110an börjar, av på PCH och tillbaka hem till Hermosa. Kvällen avslutades med packning av resväska och en film.