VW T4 Caravelle – Rosten kommer tillbaks…

Daniel Tiger-avsnittet där föräldrarna är ute och roar sig innehåller en sång där Daniel sjunger vuxna kommer tillbaks. Det gör vuxna. De kommer tillbaka till sina barn (om de inte är puckade). Tyvärr kan det hända att rost också kommer tillbaka, även om den lagats/slipats.

Den text med flest läsare augusti 2018 till våren 2019 är den om hur du lagar rost på din bil. Texten visas ibland som ”featured snippet” på Google och har i flera månader haft förstaplatsen på Google för de som söker efter ”laga rost” eller ”laga rost bil”.

Därför är det inte mer än rätt att den här texten publiceras. Den som avslöjar att rosten kommit tillbaks, på den skärmkant där uppäten plåt inte gick att få bort med vinkelslipen.

Men det ska också sägas: Vänster skärmkant är nästan lika fin nu ca 9 månader senare som den var efter sista lagret klarlack.

Att rosten kom tillbaka på höger skärmkant var inte oväntat. När vinkelslipen brukats färdigt stod det klart att plåten på höger sida var i sämre skick än på vänster sida.

Trots det, skulle någon säga, ofärdiga slipjobbet applicerades rostskyddsfärg, sprayfärg och klarlack. Det såg bra ut några månader innan rosten började krypa fram igen.

Att komma åt att slipa med däcket monterat är inte det lättaste. Rosten tenderar även att befinna sig i vinkeln inåt hjulhuset på skärmkantens insida. Där är det stört omöjligt att komma åt med en roterande skiva.

Med det sagt, det är inget att gråta blod över. Att rosten kommer tillbaks.

Det är bara att gilla läget. Möjligen att Hjulius senare i sommar ges en ny översyn, att vinkelslipen begagnas igen för att laga rost på bilen.