VW T4 Caravelle – GAH! Vi tvingas även fixa bromsarna bak på VW-bussen!

Nu i vår ges familjebussen Hjulius välbehövlig kärlek i form av byten av slitdelar samt service. Efter förra veckosluts äventyr som grävde djupa hål i plånboken borde väl allt vara frid och fröjd?

Men icke.

På vägen hem från Pålsboda där bilen häromdagen försetts med helt nya fjädrar bak gick bilen som en dröm. Inget mer störande och klonkande läte från bakvagnen. Att köra över ojämnheter var fantastiskt jämfört med tidigare.

Men dagen efter gjordes en inbromsning utanför jobbet 12 km hemifrån. Usch vilket hemskt och skrapande ljud som uppstod. Dock inte okänt oljud efter många år inom taxi där man körde tills det rasade…

Helt klart bromsbeläggen som sjunger på sista versen. Att varninglampan för ”brake pads” lyst de senaste 70 milen kanske rent av betyder något viktigt?!

Ja, det är solklart att bromsbeläggen bak är slut. De ska bytas. För att även om vi kör runt med helt nya skivor och belägg fram fråntas inte bakbromsarna från uppgiften att stanna bilen vid behov.

Nu är det riktigt trevligt att vi varje månad lagt undan pengar för framtida reparationer. Att annars lyfta några tusenlappar ytterligare ur hushållskassan är inte tjoho direkt.

Måtte denna utgift bli den sista stora på länge nu. Så att vi kan njuta av Hjulius hela sommaren. Innan det till vintern är dags att slanta upp på nytt för en uppsättning nya vinterdäck!