Hur du bör agera på en husvisning för att ingjuta tveksamhet

Husvisningar är ett ganska konstigt fenomen. Om du inte tänker till ordentligt innan. Att bedöma ett perfekt städat hus genom att gå runt och titta är något helt annat än att köpa ett hus. När du går på visning får du med egna ögon se allt som du noterat är viktigt att kolla upp. När du går på visning har du chansen att kontrollera saker som du inte redan vet. När du går på visning är en uppgift att ingjuta tveksamhet hos alla andra som också är där för att ev. köpa huset:

När du går på visning – ta på dig kläder som en byggare eller hantverkare har. Stövla in i hallen och gör det klart för alla inom synhåll att du minsann vet hur en slipsten ska dras.

Gå fram till mäklaren och fråga om han/hon kan bekräfta när taket renoverades, men bara om andra står i närheten, så att mäklarens svar hörs av alla. Sucka gärna oavsett svar och gör en notering på din lapp.

Om du är ensam i ett rum; höj rösten och ropa ”OJ VAD DET LUKTAR KONSTIGT HÄR!”

Träng dig med fördel in i rum som andra befinner sig i eftersom du ska kolla någon list, kabeldragning eller bakom toastolen som någon använder.

Välj ut någon på visningen och följ efter. Kolla på samma saker. Men istället för att gå vidare skriver du på din lapp. Vad som helst. Sucka lite också.

Utomhus; när du anländer, parkera så att andra har svårt att parkera. Ställ dig medveten långt ut i gatan, på garageuppfarten eller allra helst på gräsmattan.

Utomhus; lys med ficklampa, humma, sucka och skriv ner en kråka på din lapp. Skaka på huvudet när du går mot andra som är i närheten.

Ficklampan kan även användas inomhus. Lys bakom skåp och garderober, yttra ”jahaaa”, ”jisses” eller ”ja så kan man också göra”. Höj rösten om du är ensam i rummet.

Så. Nu har du gjort vad du kan för att ingjuta tveksamhet i andra. De har sett dig, den erfarne hantverkaren, kanske på flera andra visningar, så att de vet att du är en konkurrent i budgivningen.

Dra nytta av detta i hallen på väg ut. Ställ samma fråga igen om taket, dräneringen, den avvikande lukten och låt mäklaren upprepa svaret så att andra kan höra.

Disclaimer: Detta blogginlägg är ironiskt men du har säkert mött andra på visningar som uppvisar vissa likheter med ovanstående?