Galet stor renovering på bara 13 dygn efter tillträde av nya huset

Renovering av nya huset

När C-krisen precis hade börjat i mars/april 2020 köpte vi ett större hus. Allt klaffade ekonomiskt och även om jag inte kunde fortsätta jobba som digital marknadsförare, fick vi huslånet vi behövde och massor av planerad samt oväntad hjälp.

När det här publiceras har vi flyttat från vår bostadsrätt till ett hus med äganderätt: Två våningar, 155 kvm, byggt 1976 och nu med sju rum. Vi flyttade några kvarter, från vår underbara trädgård men in i ett hus där alla familjemedlemmar i gengäld får plats.

När städfirman kommit tillbaka på tillträdesdagen och slutfört sitt jobb kunde vi började bygga.

Kranbilen kom med 70 st reglar och 28 gipsskivor. Ett par dagar senare körde jag över det nya köksgolvet, det nya (begagnade köket), 4 st innerdörrar, en beg spis, en beg diskmaskin, en beg bänkskiva med blandare, två nya bänkskivor, målarfärg och tapeter.

Köket målades om och fick nytt golv. Matsalen målades om. Vardagsrummet målades om. Hallen målades om och fick nytt golv. Två sovrum på nederbotten fick nya tapeter och målarfärg på väggarna.

På övervåningen revs en vägg och fem nya väggar byggdes. Det tog två dygn.

Kranbilen lyfte vår lekstuga och placerade den rätt vid nya huset.

Elektrikern kom två dagar och drog all el på övervåningen samt fixade några tvivelaktiga kabeldragningar i markplan.

En dag vigdes åt städning och körningar till soptippen. Fyra vändor med trä, gips, skåp, diskbänk, torkskåp och nedsågade buskar. Alla hängrännor rensades på mossa. Brevlådan som stod löst byggdes in med sten.

En snickare anlitades en dag för att bygga upp köket, en granne hade redan kommit förbi och assisterat med uppsättning av skåpsluckorna.

Någon undrade: Har ni hunnit med allt detta på två veckor?!

Ja, för att renoveringen var planerad in i minsta detalj under sommaren. Det var min kära hustru som stod för den biten och som ledde arbetet. Jag fick äran att ta hand om barnen och vår bostadsrätt under tiden.

Och just ja: Mitt i allt detta skolade vi in sonen på dagis, näst yngsta började förskoleklass och äldsta började trean. Vad gjorde du andra halvan i augusti?