Vi gjorde det igen: Fyra nätter och fyra dagar på Västervik Resort i juli 2019

Barnsemester 2019 på Västervik Resort

Den stekheta sommaren 2018 hade vi förmånen att bo fyra nätter på Västervik Resort. Jag bloggade om det förra året och nu var det dags igen: Denna gång med barn som vuxit, vuxna som vuxit erfarenhetsmässigt och även denna gång med högsommarvärme under en annars väldigt sval och nederbördsrik sommar.

Västervik Resort under högsäsongen är en campingplats som nästan växer ur sina kläder. Var helst det är någorlunda säkert erbjuds uppställningsplats. 4 meter mellan vagnarna? Glöm det. När vi lämnade på fredagsmorgonen var det bara gräset framför våra lägenheter som inte var ockuperat. Det kändes skönt att inte bo över under helgen som förra årets vistelse.

Vi körde från Närke till Västervik på knappt fem timmar inkl. lunchpaus och stopp i dikeskanten för andra behov. Klicka dig över till FAMILJEBUSS-bloggen för en mer utförlig text om bilresan till Västervik.

Det som gör Västervik Resort till en bra campingplats är från mitt perspektiv det höga priset per natt, som verkar avskräckande för den stökiga delen befolkningen, de som gärna krämar på stereon mitt på campingen och som pimplar öl som om det vore vatten. Det passar inte bra på en camping som har en barnfamilj-inriktning. Ljudvolymen kvällstid var märkbart lägre mån-fre (2019) än tors-mån (2018).

På tidiga morgonen blandades fågelsången med barnskrik. Någon kom gåendes med en brödpåse. En annan bar på en kastrull med kokta ägg. En tredje packade bilen inför dagens avresa. En fjärde fyllde på vatten. En sömndrucken pappa Björn gick till tvättstugan för att tumla det nedsmutsade täcket.

Förra året skrev jag att campingen passar familjer med barn som är lite äldre (7-15 år). Det är samma känsla efter årets vistelse. Campingen funkar för päron med småbarn men för maximalt nyttjande av vad som erbjuds krävs några års livserfarenhet och möjlighet att röra sig själva på de stora ytorna.

Det finns en stor och centralt placerad lekplats som tillfredställer de flesta. Bollplan, padel-banor, klätterställningar, mjukt låtsasgräs att gå på och badstranden är bara några minuters promenad bort.

Vi bodde, precis som 2018, i en lägenhet under vistelsen. 1600 kr per natt för hall, badrum, sällskapsrum/kök och två sovrum med riktiga om än lite hårda och smala sängar. Humor att vi fick exakt samma lägenhet som förra året. Lanternan 3 luktade visserligen inte målarfärg i år men det mesta var som vanligt. Tryggt boende med barnfamiljer som grannar.

Jag hade dock förträngt bristen på ventilation som trots nyinköpt bordfläkt gjorde nattsömnen sisådär. Det var lätt över 25 grader inomhus trots korsdrag i timmar före läggning. Det är en omställning som iallafall jag har lite svårt med, eftersom vi har AC hemma. Å andra sidan hade vi närmare 30 grader varmt utomhus de flesta dagarna under vistelsen, kan inte bli mycket bättre.

Eller jo, när vi efter fem timmar på vägen hem anlände till ett nedkylt hus. Det var inte alltför dåligt. Att komma hem till ett hus där AC:n stått på sen vi åkte var som att kliva in i ett kylskåp. Ett oerhört bra val att låta AC:n kyla huset när vi var borta om du frågar mig.

Det bästa med campingen i Västervik är ändå möjligheten att göra flera olika saker inom gångavstånd. Ja, det blir lätt ett par-tre kilometers gång om du som vi bor i Lanternan och ska uppleva Korpaholmarna.

Fast när du väl letat dig till utkanten av campingen, gått över bron till första holmen är det lätt att glömma bort att du är på en camping. Här ute är det härligt bad från klippor som gäller. För bad- och soldyrkare är det Korpaholmarna som gäller. Små barn har det trevligt på de vanliga stränderna.

Apropå stränder så var det stora stranden knökfull en dag. Då letade vi oss bort till vad som på kartan var utmärkt som strand för beachvolley-boll. Men där fanns inget nät uppspänt.

Stora stenar, fågelfjädrar och fågelskit samt mycket alger i vattnet: Knappt ingen där men desto mer plats för oss. Svårtillgängligt med barnvagn men belöningen att slippa behöva trängas gjorde mödan värd.

Sommaren 2020 åker vi förmodligen inte till Västervik Resort. Vi har varit där två somrar i rad och nu känns det som att vi ”gjort” campingen. Årets vistelse grusades lite av att rundtur-tåget var trasigt och att detta inte kommunicerats OK i anläggningens digital kanaler. Men det ledde istället till att vi spontant beslutade om bad på den folktomma stranden. 19 grader i luften och duggregn stoppade inte barnen från att doppa sig i havet.