2019 års äventyr med 18+ år gamla minibussen VW Caravelle

FAMILJEBUSS-bloggen har under sommaren 2019 berikats med flera nya texter om underhåll, ägande och upplevelser med undertecknads 18+ år gamla Volkswagen Caravelle.

Minibussen ”Hjulius” fick under våren 2019 bl.a. nya bakfjädrar, nya bromsar och service. Kostsamma åtgärder som dock bidrog till att höja komforten, sänka förbrukningen och öka trafiksäkerheten.

Långkörning Örebro-Västervik

Familjebussen Hjulius fick smaka mer än 60 mil av asfalt under sommarens semesterresa. Samma procedur som förra året med bara en ändring i färdväg, läs mer om detta och mer:

Långkörning Västervik-Örebro

Vi lyckades pricka in den vecka under 2019 års svenska sommar som det inte regnade. Värmen sköljde över Sverige i slutet av juli och vi hade packat resväs….ICA-kassarna och begett oss till en av Sveriges största campingplatser. På dagen för hemresan kröp temperaturen över 30 grader, en utmaning för såväl bilen som resenärerna:

Underhåll av familjebussen

Vårens besök på bilverkstaden och på andra platser resulterade i flera förbättringar av den lätt begagnade VW-bussen Hjulius. Det kostade närmare 10 000 kr att byta ut slitdelar, ge bilen service och laga små elfel: