Vi investerade i en ny syskonvagn inför att dotter nummer två skulle komma. Vår tidigare trotjänare, Krasnal Polaris, har blivit reservvagn efter flera års trogen tjänst.

När vi köpte vår Krasnal Polaris valde vi att importera själva från Polen. När det begav sig, i början av 2012, fick vi en skogs- och snökompetent barnvagn med tillhörande liggdel, sittdel, babyskydd och regnöverdrag. Jag har verkligen uppskattat de grova däcken även om de behöver fyllas med luft då och då. Gången är så mycket bättre med dessa runt-om-fullstora grovmönstrade däck än de hårda tunna blankslitna du ser på var och varannan Emmaljunga.

Men idag är det alltså en sprillans 2ME Los Angeles som står i vår hall. Marginalen mot ytterdörrens karmar är ett par cm och grinden utanför bör också passeras med försiktighet. En syskonvagn är bredare hur du än vrider och vänder på den. Vi har även fått försaka bredden på sittdynan där äldsta dottern ska sitta, jämfört med den bredare polska barnvagnen.

Barnvagn: 2ME Los Angeles

Barnvagn: 2ME Los Angeles

Vi betalade under 3,000 kr för tvillingvagnen inklusive liggdel och regnskydd. Det var en tillfällig kampanj kombinerat med rabattkoder som gjorde att vi fick ner priset så väldans. Dagen efter var erbjudandet borta och priset tusen kronor högre.

2ME Los Angeles förefaller vara en välbyggd barnvagn med metallstänger, rejäl fotbroms och tåliga tyger. Den polska vagnen vi använt tidigare var enklare i sitt utförande men inte dålig på något sätt. Det handlar om hur du själv hanterar grejjorna. Om du sliter och drar så går de sönder, om du är varsam och tänker till innan du hivar ner underredet i en bil håller de längre. Så enkelt är det.

En kort provkörning utomhus idag för första gången och vagnen känns robust. Det är en vanesak att styra den, det går åt mer muskelkraft och om jag ska anmärka på något är det hur vagnen hanterar endast ett barn om 12 kg i vagnen, den drar åt vänster som bromsarna på en A-traktor.