Privatimporterad barnvagn ”Krasnal Polaris” (3-in-one)

Krasnal Polaris - Barnvagn

Vi valde att köpa vår barnvagn i Polen och fick en praktisk barnvagn som både tål väta och som tar sig fram bra i terrängen.

Våren 2012 var det dags att pensionera den av Konsumentverket utdömda barnvagnen som vi fick av våra släktingar. Vi googlade och kom fram till att privatimport från Polen verkade prisvärt. Vi chansade på att det skulle fungera och visst var det lite nervöst när vi förskottsbetalade hela beloppet.

Två veckor senare fick vi ett stort paket med Posten hem till vår lägenhet. Kartongen hade en liten skada vilken eventuellt hade orsakat att ett stag var lite snett. I övrigt var vagnen hel och låg inplastad. Förutom underredet med fyra stora grovmönstrade hjul/däck, fick vi en kombinerad sitt och liggdel, som går att placera framåt eller bakåt. Vi fick även ett babyskydd som klickas på underredet eller som används vid bilåka. Det ingick även en sådan avlång liggdel för bebisar och två st regnskydd.

Vi beställde vår barnvagn Krasnal Polaris från krolestwodziecka.com/ (direktlänk barnvagnen) och hade endast kontakt via e-post.

Vi vet inte säkert men det kändes som om Google Translate hade ett finger med i spelet när vi konverserade. Det var dock aldrig fråga om några tvetydigheter. Förskottsbetalningen om 2500 kr skedde till ett bankkonto och vi erbjöds även att betala via PayPal.

Fördelen med att importera själv är uppenbar: Priset!
Jag har inte funnit att just den här modellen säljs i Sverige och att få allt detta för 2500 kr inklusive frakt hem till dörren, bara måste anses vara årets bästa köp. Plus i kanten för att bruksanvisning fanns med, även om det är lätt för vilken mamma som helst att montera ihop vagnen utan instruktioner.

Nackdelar med att köpa på det här viset är att eventuella returer kan bli komplicerade och det kanske blir lite si och så med garantin. Råkar du ut för transportskador ska dessa påtalas direkt, vi klarade oss med en skruv som hoppat ur sitt fäste. Emballaget var bristfälligt, bara kartong och plast.

Uppdat. 9 oktober 2013
Barnvagnen har använts flitigt och håller ihop bra. Vi har noterat att axelbandens kuddar (som ligger på axlarna) har börjat fransa sig och att remhållaren som kommer upp i grenen tenderar att släppa på remmen. Det har blivit fler justeringar och ändringar av remmarna, vilket också såklart beror på att vår dotter växer samt att vi nu på hösten har tjockare kläder på henne.

Uppdat. 5 september 2013
Barnvagnen från Polen håller fortfarande. Vi har fått skruva tillbaka en skruv som håller fast suffletten och så på vänster sida av underredet där handtaget sitter fast i själva underredet. Vi har även fått fylla på luft några gånger och eftersom det är bilventil är det lite extra krångligt varje gång.

Men de höga hjulen är tacksamt när vi är på promenad på skogsstigar. Mönstrade däck är också bra eftersom vagnen inte halkar omkring på rötter och jord så som en slicksförsedd Emmaljunga förmodligen skulle göra.

Vill du lära dig mer om barnvagnar och barnvagnsköp från utlandet rekommenderas: http://www.barnvagnsblogg.com/att-kopa-barnvagn-utomlands/

Vindskydd monterat på barnvagn Krasnal Polaris

Vindskydd monterat på barnvagn Krasnal Polaris

Sittdelen för barnvagn Krasnal Polaris

Sittdelen för barnvagn Krasnal Polaris

Spärr på underrede för barnvagn Krasnal Polaris

Spärr på underrede för barnvagn Krasnal Polaris

Praktiska handtag intill hjulen, både fram och bak

Praktiska handtag intill hjulen, både fram och bak