Nya däck/hjul till Krasnal Polaris-barnvagnen

För lite sen sen drabbades vi av ett litet missöde. Ett av våra barnvagnsdäck exploderade. Hur göra då, när barnvagnen är inköpt i Polen?

Jag hade lossat alla fyra hjulen på barnvagnen och åkt ner till macken för att fylla på luft. Däcken har innerslang med ventil som på personbilar och ventilen har en tendens att vinkla ner sig, vilket gjorde det extra svårt att få i luften. Med det i åtanke så fyllde jag tills hjulen var rejält hårda. Det tog 15 minuter att fylla fyra hjul, den sista ventilen ville helt enkelt inte ta emot munstycket.

Väl hemma så parkerade jag hjulen i hallen. De låg kvar i ICA-bärkassen och jag for iväg på ett ärende. En halvtimma senare ringer min fru och berättar om en hög smäll från hallen. Luft expanderar när det blir varmt och innerslangen hade inte klarat av att hålla tätt. Stenhårt pumpade däck verkade bra i teorin men i verkligheten, hemma, inomhus där det är varmare blev det inget vidare.

Trasig slang till barnvagnshjul

Det var rejält med tur i oturen att vår dotter inte var i närheten när slangen exploderade. Det var även tur att hjulen låg kvar i bärkassen eftersom trycket av smällen förvandlade plastfälgen till en splitterspridare. Det mesta hamnade inne i bärkassen tillsammans med navet, en fjäder och plastbitar från fälgen.

Jag fick avsluta mitt besök hos mormor och ta mig hem igen. Väl hemma slet jag ut bärkassen på verandan och lät hjulen svalka av sig. En stund senare gick jag ut och pyste ur luften i resten av däcken. Det trasiga hjulets delar samlades ihop och det var inte mycket att ord om: Dags att ta kontakt med Polen.

Vi fick svar omgående via den mail vi hade med återförsäljaren sen när vi köpte barnvagnen i Polen. För 380 kr fick vi idag två nya, kompletta, barnvagnshjul. Helt okej pris med tanke på att det var inklusive frakt från Polen. Två nya däck passar bra nu när vi snart kommer att sälja vår fina barnvagn.