Hög synlighet av/på barnvagnen

Att synas i mörket är livsviktigt när du kör ditt barn i en barnvagn. Här kan du läsa om och se hur jag gjort för att höja synligheten på vår barnvagn. Du kan gå “all in” som jag eller välja en uppsättning som bättre passar dina behov just där du bor.

Vi har en ny barnvagn den här vintern. Faktum är att vi har en nästan ny barnvagn i förrådet. Men jag råkade köra på den med bilen. Inget barn i barnvagnen, bara en distraktion i garaget innan bilen kördes ut, och jag glömde bort att vagnen stod parkerad framför…vagnen ska kontrolleras till våren och ev. säljas.

Hur som helst, den nya barnvagnen är bra för att synas i mörker även utan lampor. Sömmarna upp och runt sol/vindskyddet är i reflexmaterial. Sömmarna runt korgen undertill är i reflexmaterial. Men så hade jag ett par rullar reflextejp i garaget…

Temat för reflexerna är vitt med kontrasterande gula reflexer. På sidorna är det gult, baktill mest vitt med inslag av gult. På hjulen fram är det vitt, på mitten framtill är det vitt, på handtaget bak är det gult. Fotat med blixt för att simulera strålkastare på en annalkande bil.

Fast varför stanna där?

Jag hade ett par små LED-lampor i bilen. Inköpta för att kunna varna i händelse av haveri vid vägkanten. De två små lamporna fick flytta sig till barnvagnen. Flera positioner provades, bäst blev det med lamporna några decimeter upp, svagt vinklade utåt för att uppmärksamma bilförare i korsningar och på övergångsställen.

Fast varför stanna där?

Jag hade länge kollat på en så kallad LED-puck. De har sålts ett tag nu av stora och små butiker, bara orange vad jag sett i Sverige (finns även gul, röd, vit och grön).

Har dock inte känt att 200 kr+ varit värt pengarna. Men så hade BlueRide rea och sålde blå LED-puckar för ett bra pris. Jag köpte en + ett tjusigt V6-emblem att sätta på till våren.

Mer än nöjd är jag. Skenet är kraftfullt nog för att kunna misstas tillhöra en polisbil. Deras smålampor har ett mycket starkare sken för synlighet, min lilla puck är inte lika stark men absolut inte klen som mindre LED-lampor med gummistropp kan vara.

Initiala test visar dock att det krävs en sväng i garaget innan den blå LED-pucken är i en optimal position på barnvagnen. Det stag under sitsen som jag hade i åtanke var inte magnetiskt. Den yta framtill med magnet tvingar mig att sätta lampan i en ej optimal vinkel. Tur då att det finns fler blinkmönster än roterande.

Jag ska tillverka någon slags magnetisk platta och fästa den under vagnen, med hänsyn tagen till att vagnen ska gå att fälla ihop vid behov. Det kommer nog ett blogginlägg senare om hur jag löste den saken.