Bo på hotell med barn – Tankar inför framtida vistelser

Att bo på hotell är vardagslyx och praktiskt vid besök i annan stad eller rent av ett annat land. Att bo på hotell med små barn kan vara allt från harmoniskt till kaos, katastrof och förstörd semester.

Jag har bott på hotell ett flertal gånger i samband med kundbesök och utbildningar. Det har ofta varit riktigt bra och även om det kostat många tusenlappar har det för det mesta varit värt det. Alternativet att resa hem (till Örebro från Stockholm eller Göteborg) över natten har alltid funnits men hur skönt är det på en skala?

Här hemma har jag och min fru nyligen börjat dela sovrum. Efter 69 månader i äktenskapet var det dags att acceptera verkligheten och sova tillsammans. Att vi inte gjort det tidigare har att göra med högljudda konversationer kontra snarkningar. Att sova i varsitt rum har varit den bästa lösningen. Hur det gått att sova på hotell tillsammans de gånger vi gjort det kan du räkna ut själv…

Nu har vi en för det mesta lydig tvååring hemma att ta hänsyn till nästa gång det är dags för en hotellvistelse. Jag har bloggat flitigt de senaste åren om hur jag ser på papparollen och livet tillsammans https://bjornsennbrink.se/en-vanlig-morgon-i-papparollen/med barn.

Att bo på hotell med fru och barn ser jag så här inför det hela som en tratt, där allt som händer hemma ska pressas ner i tratten dvs hotellrummet och dess miljöer.

Jag tänker mig att incheckningen kräver två vuxna. En som talar med receptionisten och en som håller koll på dottern. Väl på plats i rummet torde det gå ganska fort att barnsäkra. Sannolikt måste vi ha med oss petskydd då jag inte hört talas om att hotell erbjuder sånt. Eller är det så i familjerummen att det finns att tillgå?

Vidare har vi detta med barnsäng. Hur kommer det gå? Kommer hon (dottern) att acceptera den nya sängen eller kommer hon att skrika sig till sömns? Om hon somnar som en stock är det dunderbra men då måste ju vi vuxna sova också eller kommer hon att kunna hantera oss samtalandes intill eller tittandes på TV?

Många tankar, många funderingar. Bäst är förmodligen att testsova först på hemmaplan. Boka en natt på ett hotell nära där vi bor och helt enkelt testa. Går det åt skogen är det närmare hem än om vi åkt till Stockholm eller Göteborg för att bo på hotell.