Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm

Hotell i Stockholm finns det minsta lika många utav som det finns bloggare med åsikter. Nja, kanske inte såå många men det finns något för alla plånböcker och önskemål. Ett av hotellen som jag bott på några gånger är Radisson Blu Waterfront Hotel som med sin tillhörande spektakulära fasad ovanför konferensdelen inte går att missa.

Hade det inte varit för den snygga fasaden hade du förmodligen inte lagt märke till hotellet, som ryms i det höga vanliga huset mellan det coola konferenshuset och glaskontorshuset Waterfront Building. Du kommer till hotellet via den smala gatan som ligger mellan Stockholscentral och Waterfront Building. Första gången jag skulle åka till hotellet, en tidig iskall morgon från Karlaplan, var till och med taxichauffören lite osäker på vägen. Men nu borde alla veta hur de ska köra.

Waterfront-hotellet går i enkla färgskalor med mycket rött, grått och svart. Det finns en utpräglad bar och loungedel i lobbyn samt gott om plats för många boende och gäster. Jag har aldrig behövt trängas och det har varit lätt att hitta till rummet. Ingen nämnvärd väntan på hiss oavsett tid på dygnet. Appropå hissar: Se till så att du inte får ett rum nära hissmaskineriet, det kan dumpa och föra oväsen, ligger ett högst upp längst västerut om jag minns rätt.

Jag har sovit tre nätter i ett Business-rum och en natt i ett standardrum. Rummen var lika stora med skillnaden att Business-rummet hade en Nespresso-maskin + att utsikten var sjukt mycket bättre än från de standardrum som vetter mot kontorshuset. Du behöver inte ge dig ut i folkvimlet för att få vackra vyer här inte. Första gången är wow-faktorn påtaglig och att ligga kvar i sängen på morgonen med den utsikten är fantastiskt.

Waterfront bjöd under mina vistelser på redigt bra frukost, den bästa jag varit med om fast då har jag inte rest jorden runt och har så mycket att jämföra med. Eller jo på sätt och vis: Frukosten i hotell Luxor i Las Vegas var obefintligt, men det låg ett Starbucks intill lobbyn. På Zanzibar bestod frukosten av vit bröd, ägg och margarin som inte smälte fast det var 30 grader varmt där i solen på terassen.

De gånger jag har ansett mig ha råd att bo på Waterfront-hotellet har varit i samband med konferenser och jobbmöten. Det är billigare att bo på Waterfront under helgen som på många andra hotell när efterfrågan inte är lika hög. För 1700 kr per natt inkl. frukost så kändes vistelserna prisvärda. Det är utsikten i kombination med hög servicenivå och bra frukost som gör att prisbilden känns rimlig, även om nästan 2500 kr för en natt på vardagar kan fresta på i längden.