Park Inn i Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad är en stadsdel i södra Stockholm och ett riktigt trevligt område att besöka och bo i enligt undertecknad. Hit har jag rest ett flertal gånger de senaste 3-4 åren för att bo på hotellet Park Inn, som ligger vid den så kallade Sjöstadsporten intill Hammarbykullen.

Park Inn-hotellet är inrymt i en byggnad med 18 våningar och utsikten från rummen på den östra sidan är magnifik och tack vare de enorma fönstren går det att genom en välputsad ruta få till riktigt fina bilder. Får du rum mot väster blir utsikten inte lika tjusig och får du rum mot Hammarbykullen kommer du att störas av trafiken.

Park Inn har på det stora hela varit till belåtenhet. Det finns egentligen bara två problem med hotellet: Maten och begränsade möjligheter till umgänge i eller i närheten av lobbyn. När du anländer kliver du rakt in i receptionen med en handfull konstiga stolar samt en sittgrupp i mitten. Baren gick du precis förbi, inklämd i hotellets nordvästra hörn.

Det finns två hissar och ska du neråt på morgonen får du räkna med både lång väntan och inte sällan dåligt med plats. Först ska man ner för att äta frukost, upp igen och sen ner igen för att checka ut eller för att börja dagen. Sist jag bodde på Park Inn var det fem minuters väntan på mitt våningsplan och en resa ner sen med stopp på nästan varje plan, där japaner med stora väskor skulle checka ut samtidigt. Fast efter det är det lätt att ta sig vidare med Tvärbanan från Sickla kaj som ligger runt hörnet.

Park Inn ligger avsides centrala Stockholm men tack vare de utmärkta kommunikationerna tar det max en halvtimma-40 minuter från T-centralen. Ta gröna linjen till Gullmarsplan, gå upp och utanför spärrarna, gå norrut och ner på perrongen för Tvärbanan. Det finns inga spärrar att passera men de är duktiga på att kolla SL-korten ombord. Flera gånger har jag varit med om att resenärer fått stiga av för att de inte köpt biljetten innan avresan.

Nåväl, på plats på hotellet finns det standardrum, familjerum, affärsrum och svit. Jag har bott i standardrum som både räcker till blir över. Två enkelsängar där jag mysa i den ena på kvällen för att sen krypa ner i den andra när det dags att sova. Skrivbord mitt för sängarna med vägghängd TV, en fåtölj och så det stora fönstret med en bänk framför. Här kan jag sitta och njuta av utsikten. Det är faktiskt riktigt najs. Pluss för vattenkokaren på rummet.

Tips: Be om att få ett rum så högt upp som möjligt i hotellet, med vy österut. En natt bodde jag långt ner med fönster mot gatan. Trafiksorlet som trängde in i rummet var inget vidare. Ska du äta ligger det restauranger i närheten och intill Sickla kaj finns en matvarubutik. Vill du sova längre på morgonen och slippa frukostträngseln kan du köpa med dig något upp på rummet. Jag har alltid handlat med mig chips, dricka och bananer.