Sex års bilbloggande: De bästa bilderna och hur de kom till

Bilder Mercedes SUV

2013-2019 drev jag, Björn Sennbrink, en motorblogg. SUVTEST tog tidigt toppositioner på Google och växte stadigt. En extra sving uppåt kom tidigt 2018 i samband med att content om hybrider adderades. Under dessa år togs många hundra bilder med allehanda kameror. Flera stycken bilder, må jag säga, blev riktigt bra. Här kommer några bilbilder från 6 års bilbloggande:

Mercedes-Benz X 250 d
Den på Nissan Navara baserade premium-pickupen lanserades globalt med pompa och ståt. De stora marknaderna för lätta pickuper i Sydamerika och Asien målades ut som framtiden för X-klass. Att bilen bara var lite mer än hjälpligt förädlad bortom en Navara talades det tyst om. Det här var en äkta Mercedes-Benz.

Visst reagerar jag varje gång jag ser en X-klass i trafik. Den har ganska bra proportioner och kan nog ses som en premium-Navara för den som vill lägga pengarna. Att jag fick en inbjudan till pressvisningen i november 2017 bidrar säkert till en, fortfarande, relativt positiv inställning till bilen.

En del av testbanan på Trosta park öster om Arlanda gick genom skogen. Där fångade jag X-klass i motljuset, detta var tidigt eftermiddag och solen var på väg ner. Leran var flera decimeter djup och sakta navigerades X-klassen fram av en annan bloggare. Jag tog flera hundra bilder av X-klass den här dagen men denna bild blev bäst:

Mercedes-Benz X 250 d

Mercedes-AMG GLC 63 S Coupé 4MATIC+
Top-of-the-line hos Mercedes när det begav sig våren 2018. En sprillans ny högprestanda-SUV med 510 hk blev ”min” en vecka. Fatta lyckan när du går upp tidigt, reser i flera timmar till Stockholm, går in hos MB i Akalla och ber om nycklarna till detta monster. Första milen norrut på E4 skakade jag som ett asplöv. Jag kunde inte ta in att jag hade jobbat mig upp i flera år för att äntligen få låna en så här snabb och väldigt dyr bil.

Bilden nedan är tagen i slutet av testveckan, en härlig vårkväll, strax öster om Nora. Det finns en stor grusgrop där som solens strålar når ner till även sent på kvällen. Denna kväll hade de tunna molnen format ett mönster likt en blomma. Det är alltså inte photoshoppat mer än med färger, högdagrar, skuggor och skärpa mm. Flertalet bilder finns från denna plats av denna bil men även den GLE 300d som jag kom att provköra ett år senare.

Mercedes-AMG GLC 63 S Coupé 4MATIC+

Mercedes GLE 400 Coupé
Pappa kör fortare, är den interna benämningen på denna redigt stora SUV. På bild är det klurigt att avgöra om bilen är stor eller liten. Det är först när du ser en intill dig i trafiken som du inser att GLE Coupé är mer än lovligt stor. Så pass att den utan tvekan rymmer en normalstor familj + last. Bilen är dessutom väldigt kompetent offroad och vore det inte för bensintörsten hade GLE 400 kunnat vara en riktigt bra bil. Är du i köpartagen och vill ha en stor SUV, spana in GLE Coupé som med dieselmotorn (350d) är riktigt vettig.

Bilden nedan, med GLE 400 genom en stor vattenpöl, är tagen i skogarna mellan Karlskoga och Kristinehamn, nordväst om Degerfors (59°16’51.6″N 14°20’27.1″E). En lång raksträcka mitt i skogen utan hus i dess omedelbara närhet, med en praktiskt vändplats i dess södra del.

2016 Mercedes-Benz GLE 400 Coupé - SUVTEST.se

Det hade regnat hela natten och fortsatte med duggregn under tiden som vi var i skogen. Flertalet bilder togs, en del riktigt användbara, andra inte så mycket. Ett motiv av bilen i rörelse innebar att fotografen satte sig på huk mitt i vägen. Jag körde i 30-40 km/h genom en vattenpöl och tvärnitade direkt samtidigt som fotografen hoppade undan. Resultatet blev en bild som fångar en bil i fart, i rörelse, på väg rakt mot dig:

2016 Mercedes-Benz GLE 400 Coupé - SUVTEST.se