Nora i bilder: Snöfria vintern 2020 (januari)

En vinter utan snö?! Ja visst, det blev för oss i Nora en verklighet i slutet av 2019 och början av 2020. Faktiskt ganska skönt att slippa skotta snö och smidigt att slippa frysa vid promenad utomhus. Vid en sådan promenad fångade jag en dimmigt Nora genom linsen på en iPhone 7 och efter viss redigering tankades bilderna upp till Google Maps och Flickr.

Att ta och dela bilder i Google Maps är ett mycket bra sätt om du snabbt vill göra dig ett namn som lokal fotograf. På välbesökta platser är det så många som fotar att det inte spelar någon roll om du också gör det, eller inte. Men på mindre besökta platser, som där vi bor, är det just nu ganska lätt att få visningar. Mina alster de senaste veckorna har visats över 8000 gånger på Google Maps/Streetview. En del av de bilderna är 360-gradersfoton som ger mer än ett statiskt perspektiv.

Norasjön, lake in central Sweden.

Bilden ovan är tagen intill en liten udde som du finner längs strandpromenaden i Nora. Nyanser av grönt och gult har dragits upp i redigeringen, vilket tillsammans med motivet skapar en nära drömsk stämning: En brygga som är på väg att sluka av sjön.

Apropå sjön så öppnar den lilla udden längs Norasjöns strandkant upp för ett härligt panorama. Faktum är att det panorama som visas nedan kan för en ovetande tas för ett vanligt vidvinkelfoto. Nu är det så att husen till vänster i bild ligger intill husen till höger i bilden. Men utan den kunskapen ser bilden ut att vara tagen rakt ut mot en ö, med hus på vänstra strandkanten och hus på högra strandkanten.

Norasjön, panorama.
  • För fler noga utvalda bilder från Nora, gå till Flickr.