Jag ramlade nästan av kontorsstolen när jag på söndagskvällen 19 maj kollade Google Analytics. Mitt blogginlägg från 15 maj om Gumball 2013 hade dragit till sig närmare 1,700 besökare. Det slutade med 2072 st unika besökare (enligt GA standardinställningar) och jag blev väldigt glad.

På måndagen 20 maj minskade antalet besök drastiskt men låg ändå på tio gånger så mycket som jag brukar ha på min blogg. När det här skrivs på tisdag morgon är trafiken mer normal dvs när de 3-5 dussin unika som min blogg får varje dag.

Ett värde som jag gillar att jämföra unika besökare med, är genomsnittlig längd på besöken. Det värdet är mycket högre under trafiktopparna, jämfört med tidigare dagar.

Jag antar att längden på besöken beror på mängden inbäddade YouTube-klipp på inlägget om Gumball 2013. Längden idag tisdag 21 maj är också högre än normalt, även det sannolikt beroende av innehållet i min uppföljningspost Gumball 2013 – Bilder.

Bloggstatistik: Trafiktopp vid Gumball 2013

Bloggstatistik: Trafiktopp vid Gumball 2013

För mig betyder det här att jag kommer att forsätta söka publicera innehåll som kretsar kring bilar och aktuella events. Att få så mycket trafik och se mina inlägg ranka bra i SERP:en är riktigt skoj, en bekräftelse på vad jag publicerar är rätt.

Värt att notera i sammanhanget är att det första Gumball-inlägget fick knappt 75 % av besöken från mobila enheter där iPhone och iPad tog första två positionerna följda av Samsung GT-I9300 Galaxy SIII och Samsung GT-I9100 Galaxy S II.