Tre tecken på att du är beroende av World of Warcraft

Det här blogginlägget är seriöst menat och bygger på fler än 3000 timmars spelande av WoW, World of Warcraft.

1) Engagemang bortom vett och reson
Du är förmodligen beroende av WoW på ett negativt sätt om du bara tänker på WoW. Du talar bara om WoW när du är med andra människor. Du vill berätta för andra om hur fantastiskt WoW är som spel, hur bra du mår när du spelar WoW och hur det upptar i princip all dina vakna tid.

Om du träffar någon som inte vet vad WoW är så känner du en stark lust att berätta och ännu hellre få med din vän, kollega eller släkting i spelandet. Du är en langare av fantastiska upplevelser, gemenskap och spänning. Du känner att det är ditt kall här i livet att sprida ordet om WoW. Du har funderat på om Jehovas ändå inte gör rätt som går runt och knackar dörr för att berätta om sanningen.

2) Du äter och sover dåligt
Om du äter så äter du vad som helst som antingen går att äta intill datorn eller som iallafall inte kräver att du är borta från WoW alltför länge. Det kan ju komma en liten Gnome gåendes förbi som har en snygg mantel. Det vill du inte missa.

När du väl fått i dig mat så pressar du dig till ditt yttersta för att inte somna. Det spelar ingen roll att du bara står med din figur utan Orgrimmar eller Stormwind och bara hänger. Du kanske flyger runt och upptäcker för att nå World Explorer. De sista timmarna innan kudden är magiska. Det är du och WoW.

3) Du har inget liv AFK och hela livet känns grått
Känslan inom dig när du sätter dig vid datorn, loggar in, hör introt och sekunder senare möter dina guild-kompisar. Den känslan går inte att beskriva med ord och att jämföra det med att gå barfota i daggvått gräs finns liksom inte. Fatta blöt du blir om fötterna och så måste du vara borta från din dator. Tänk om din guild raidar och du inte är där för att spela din roll. Fatta oron och våndan.

Du förstår att det finns andra människor som är lyckliga även om de inte spelat WoW en endaste gång i sina liv. Eller du kanske snarare försöker förstå och där i folkvimlet ser du ditt gamla jag. Den där tråkiga figuren som harvade runt, gick upp tidigt på morgonen och kollade på TV om kvällarna. Usch, så ska du inte bli igen. För nu spelar du WoW och WoW är ett bra substitut för det verkliga livet.