TikTok: 3 idéer för videos som färre svajpar förbi.

TikTok icon on mobile phone

TikTok är en app som många lyckas på det vill säga de får många visningar. Huruvida antal visningar är ett mått på framgång eller vanity score kan vi ta upp i ett annat blogginlägg. Faktum kvarstår dock att antal visningar är det enda som är publikt tillgängligt. Hur många visningar en video fått är en kvalitetsstämpel. Noll visningar, dålig kvalitet. 5000+ eller miljontals visningar, videon är jättebra på att jonglera algoritmen.

Har du fastnat vid 267, 313 eller 4587 visningar? Då betyder det (kanske) att algoritmen vill att du tar till dig av tipsen kring hur du bäst gör videos för TikTok. Det senare är ett av tipsen; skapa videos för TikTok, återanvänd inte gammal skåpmat.

  1. Du vill maxa chansen att alla tittar på hela videon: Du behöver en hook (krok) och du har tre sekunder på dig. Hooks är t.ex. att du säger ”det här visste du inte om X”, ”de här tre sakerna förändrar ditt liv” eller att du ställer en fråga: Har det här någonsin hänt dig? Varför pratat inte fler om detta? Jag kan väl inte vara den enda som X? – med en sådan hook fångar du intresset hos tittaren och ökar sannolikheten för att de kolla på hela videon. Detta är inget unikt för TikTok utan fungerar även på texter.
  2. Du behöver undertexter: Lägg inte in huvudbudskapet med röst utan att komplettera med text. Alla som tittar och som har ljudet avstängt kommer se dig mima. Är du riktigt seriös så laborerar du med texter i olika färger, kan göras med appen CapCut. På detta vis kan du få ut ditt budskap och poängtera viktiga delar av budskapet även till de som tittar utan ljudet påslaget.
  3. Du behöver tänka attention span: Jag gjorde en video om hur jag lossade ytterpanelen på vedboden. Flera korta klipp sammanfogades och jag la på text i TikTok, tog längre tid än själva inspelningen. Laddade upp. Inledningen av videon är det morakniven skrapandes färg som syns, ingen röst direkt och det är ett informativt klipp, men särskilt underhållande är det inte. Och på TikTok är nästa underhållande video en svajpning bort. Med musik adderad och samma lossa panelen-video nedkortad – boom! Tre gånger så många visningar.

Bonusidé för fler visningar: Precis som du på Instagram kan återpublicera samma eller snarlikt innehåll för fler visningar, kan du på TikTok gör detsamma. Jag har gjort så själv under juli 2022. De tre mest visade videoklippen laddade jag ner utan vattenstämpel och laddade upp igen i TikTok-appen. Jag ändrade beskrivningen och använde en del nya hashtags, svajpade åt höger för att applicera ett filter och la även på musik med 20-30% ovanpå originalljudet.

Resultatet? Jo men visst, en video som i originalet hade 5000 visningar fick 3500 visningar i andra publiceringen. En video som i originalet hade 2600 visningar fick 2900 visningar i andra publiceringen.