Just another lista med 3 saker att göra när social distansering är normen

Huruvida social distansering hjälper eller stjälper är ett ämne för ett annat blogginlägg. Här får du istället tips på tre aktiviteter att spendera tid på i en tid när du är i karantän eller lyder av pappa staten har sagt om hur du ska leva, för att minska smittspridningen (eller iallafall minska takten på smittspridningen).

1 – Kolla på TED

Den på webben tillgängliga konferensen TED är en mycket bra källa till kunskap om allehanda ämnen som berör, informerar, provocerar och inspirerar. Jag har t.ex. vid ett tillfälle refererat till en talare på ett TED-event, som källa till en text om ett förbud mot försäljning av bensin och diesel.

På TED:com väljer du vilket ämne du vill lära dig mer om. Så här i coronatider tycker jag att emotions, love och travel förtjänar din uppmärksamhet.

2 – Hänge dig åt din partner

Det är väl ganska sannolikt att det blir en baby-boom nästa år eller året därpå. Beroende på hur den nya världsordningen ser ut post-corona torde det födas en ansenlig mängd barn i de länder där befolkningen beordrats att stanna hemma. Jag menar, ingen är väl så tokig att han eller hon inte tar vara på möjligheten till Netflix and chill?

3 – Skriv, författa, dokumentera

Content, text, bilder, videos, podcaster, vloggar osv. Det finns idag sannolikt en stor marknad som är precis i begynnelsen. Du tycker att det finns för många poddar idag? Vänta bara några månader när digitaliseringen tagit fart på allvar tack vare alla nya hemmajobbare.

Visst, detta ställer ökade krav på leverantörerna av alla tjänster. Där finns det säkert pengar att tjäna mitt i all depression. Men just nu är det väldigt billigt och flera service providers låter världen använda deras tjänster utan eller till rabatterad kostnad.

För egen del har jag ökat mitt bloggande. Att skriva är för mig ett bra sätt att lätta på trycket i hjärnan. Det mildrar min stress och minskar min oro. Ibland blir det lite knasigt formulerat men det går alltid att korrigera i efterhand.