Hus, bilar och shopping

Fina hus, snygga bilar och exklusiv shopping
Fina hus, snygga bilar och exklusiv shopping

Det är underbart att vara i Los Angeles om du har gott om pengar och har en bil så att du kan köra dit du vill åka. Los Angeles är en stad som i mångt och mycket handlar om att transportera sig och att spendera pengar.

Los Angeles är på de flesta platser väldigt tätbebyggd. LA består av flera mindre städer som endast delas av en bredare väg. Kör du t.ex. på Pacific Coast Highway från LAX (flygplatsen) ner till San Pedro är det hus hela vägen. Det är 3 mil som tar ca 40 minuter att köra. Många hus är det. Det är faschinerande vid ett första besök för att även om det finns väldigt många hus i våra svenska storstäder så är det inget i jämförelse med Los Angeles, som är stort som Skåne.

Om du ska köra långt väljer du frivägarna som är motorvägar i flera filer och det är det bästa sättet att transportera sig i Los Angles. Sen när du svänger av är såklart upp till dig men gör du det inne i Los Angeles är det hus, hus och hus. Det är bostadshus, shoppingcenter, affärsbyggnader, bensinstationer och industriområden.

Hela staden bjuder in till shopping och det är inte svårt att förstå varför USA har problem med ekonomin. Du är inget om du inte shoppar och det finns inte så mycket att göra om du inte tänkt spendera pengar. Du kan iofs alltid besöka stranden och blicka ut över Stilla havet. Det är än så länge gratis.

När du väl parkerat bilen och rör dig till fots är det fantastiskt att vara i Los Angeles. Visst är det väldigt mycket bilar överallt hela tiden men koppla bort det och njut istället av vad staden bjuder på. Jag skulle gissa att du efter en av dina första bilturer befinner dig i Hollywood eller Beverly Hills, det är två resmål som är ett måste när du besöker Los Angeles.

Hollywood är i princip ett par kvarter mellan North La Brea Avenue och North Highland Avenue, där du hittar Dolby Theatre (tidigare Kodak Theatre) där Oscarsgalan äger rum. Det här är en del av Los Angeles där du bör ha varit. Det är kanske inte en plats du återvänder till men den mediala uppmärksamheten på just den här platsen gör att du bör åka hit. När du lekt färdigt fram Dolby Theatre kör du i sydvästlig riktning, mot Santa Monica Boulevard och följer den ca 50 kvarter innan du parkerar igen.

Beverly Hills är inte lika hysteriskt som Hollywood Boulevard och galenskaperna på gatan dristar sig mest till supersportbilar och ultralyxbutiker. På Rodeo Drive hittar du butiker från Bulgari, Hugo Boss, Armani, Ralph Lauren, Chanel, Cartier, Dior, Dolce and Gabbana, Fendi, Jaeger Le-Coultre, Louis Vuitton, Porsche Design, Patek Philippe, Prada, Tiffany & Co med flera.

Missa inte världsberömda Wilshire Hotel (Pretty Women-filmen) och att äta lunch på McCormick & Schmick’s i nordöstra delen korsningen North Rodeo Drive och Wilshire Boulevard (upp för trappan och till höger, om du kommer står längs Wilshire.