Handla smartare med marknadsplatser.

Handla smartare via marknadsplatser som Amazon

Gå till torget och välj just de varor du behöver. Alla säljare är samlade på en och samma plats. Du behöver inte knata runt på stan i timmar för att besöka alla butiker. Så är det på digitala marknadsplatser som Amazon och det är riktigt smart.

Dels sparar marknadsplatserna tid för dig som kund, det kan dessutom resultera i att du betalar ett lägre pris. För när alla säljare är samlade är du som kund mer öppen för alternativa varor, än vad du vore om du besökte en av säljarnas butiker. Om det senare skett hade du kanske varit benägen att köpa en alternativ vara, för att den du sökte var slut.

30 juni 2022 la jag min 29:e beställning från Amazon. Förra året gjorde jag 22 beställningar där lejonparten skedde under årets sista tre månader. Vi köpte till exempel alla julklappar från Amazon och med Prime + smittspridning så blev det helt enkelt enklast så.

Hade vi kunnat köpa en del produkter till ett lägre pris? Ja kanske. Fast det spelade ingen roll i stunden och det är först i år som jag börjat kolla priser. För när du ska köpa plåster och efter en snabb kontroll på ica.se finner att samma plåster på Amazon är tre gånger så dyra, då blir det ingen beställning på marknadsplatsen.

Det som fortsätter att tala för Amazon är för mig Prime och servicen som den tjänsten innebär. För några chipspåsar per månad (motsvarande i pris) så åtnjuter jag snabb hemleverans. Visst finns det boxar här i byn men då måste jag ta mig 2 km för att hämta ett paket och sen 2 km hem igen. Väljer jag hemleverans är det vad jag får i 99% av fallen. Någon gång har en delleverans gått till ombud men för det har jag kompenserats.