Välj hobby som ger dig pengar, som håller dig i form och en hobby som föder din kreativitet.

Välj hobby som ger dig pengar, håller dig i form och som främjar din kreativitet

En hobby som jag har är att skriva. Det är terapi för själen. Att försätta mig själv i trans där fingrarna piskar tangentbordet och orden presenterar sig på skärmen. Tillsammans med repetetiv musik i hörlurarna låter jag orden vandra upp från min hjärna och ner i fingertopparna. Det intresset har sen 2008 fört mig in många människors liv, betalande kunders, arbetsgivares strategiska visioner och egen utveckling genom att återkommande fundera på en himla många saker.

Häromdagen läste jag ett påstående som fastnade och det handlar om hur du ska välja hobby utifrån som syftar till tre saker: Pengar (1), fysisk hälsa (2) och kreativitet (3).

Pengar, det har mitt skrivande gett mig. Flera hundra tusen kronor de senaste åren, har jag fakturerat och har kommit till mig i form av lön. Jag har aldrig varit en influencer som kunnat sälja socmed-inlägg men jag har sålt texter, på egna bloggen (ja, märkta som betalda med nofollow) och för publicering i andras kanaler.

Jag är den första att erkänna att många tusen timmars dataspelande i början av 2000-talet och åtskilliga timmar sittandes intill ett tangentbord, inte har haft en positiv inverkan på min fysiska hälsa. Visst ståbord kan säkert fungera för somliga men jag har valt att förbli sittandes.

När jag skriver låter jag ord fara runt i min hjärna, vridas på och kopplas in i olika mentala koncept. Det är oerhört tillfredställande att kunna gå runt med flera mentala utkast, som träffar minnen och som förädlas när ny kunskap skjuts in i hjärnan – det stimulerar det kreativa. Det är som en tavla som målas i flera lager, med olika nyanser och där det ibland funnits en idé om hur tavlan skulle ha sett ut när den målats klart. Men där slutresultatet blivit något annat.

  1. Välj en hobby som ger dig pengar.
  2. Välj en hobby som gör att du måste röra på dig.
  3. Välj en hobby som främjar dina kreativa sidor.

Är du skärpt kan du välja hobbys som ger dig alla tre saker samtidigt.