Fototips: Droppa objekt i vatten.

Du behöver inte lång slutartid för att skapa ett sådant coolt foto, där ett objekt släpps ner i vatten och kameran fångar vattnet som flyger samt bubblorna runt objektet. Det räcker bra med en mobil som har en Live Photo-funktion eller liknande!

Det var på TikTok som jag hittade en snubbe som fotade ett orange objekt, som han släppte ner till ett glas vatten, där kameran väntade.

Ett par rundor i Lightroom, Snapseed eller Photoshop: Ta-da! Vilken häftig bild!

Jag tog en plastmugg med vatten, placerade den på ett bord, höll upp en liten potatis och släppte taget om potatisen.

När potatisen träffade vattnet i plastmuggen skvätte det till. Allt fångades av min iPhone 7 och dess Live Photo-funktion. Lite redigering och jag fick precis den bildruta som jag ville jobba vidare med.

Här är före och efter:

Bildjämförelsen ovan kan du lägga in på din WordPress-webbplats med hjälp av tillägget Jetpack.