3 måste-köpa-saker när en hund ansluter till familjen

Vi blev under sommaren 2021 med hundvalp. En åttaveckors valp som på nästan lika många veckor ytterligare dubblat i storlek och styrka. Vi har en whippet-tik – Phoebe – som är primärt under husses omsorg, uppfostran och träning. Med en hund kommer ett behov av att köpa saker. Här listar jag några av de saker som köpts.

1 – Sele för bilåkning

Vår MPV används titt som tätt av alla barn + förare vilket gör att en fast monterad hundbur inte gör sig. Därför har vi istället en sele för bilåka. Den kläs på hunden och sen kopplas bilbältet med en ögla i selen. Visst vore en hundbur bättre men som sagt är det en utrymmesfråga. Hade hunden åkt bil varje dag hade det varit en annan femma.

2 – Koppel

Supersmidigt att ha ett upp till fem meter långt koppel på rulle, med spärr för att stoppa utrullningen och för att kunna anpassa längden beroende på omgivningarna. Eller för att stoppa hunden från att vira sig ännu ett varv runt ett träd. Ett läderkoppel skickades med av uppfödaren men det bets av efter några veckor. Allt som är av läder är mumma för en hundvalps behov av att bita på saker. Ett substitut som du säker har liggandes hemma är ett rejält läder bälte. Eller bitleksaker.

3 – Leksaker

En hundvalp biter och tänderna är att likställa med de hos en piraya dvs sylvassa. Det gör ont och när det händer funkar det inte alltid att utbrista ”sluta”. Det behövs istället en avledning, en leksak som tål att bitas på. Ett av mina bälten gick sönder i somras så istället för att slängas blev det till en bitleksak.