Fem barn och en hund: Familjen utökad med en whippet-valp!

Efter två somrar utan ordentlig semester behövde en ruska om tillvaron, så vi köpte en hundvalp. Det var självfallet inte ett lättvindigt beslut, utan något som malt i diskussioner under flera år. Där en av oss växte upp med en whippet så föll det sig naturligt att om vi skulle köpa en hund så skulle det bli en whippet.

Mitt i semestern väcktes så frågan igen och vi började på allvar leta runt. Ringde några uppfödare men med 20-30 mils bilresa utan AC lockade det inte att åka dit bara för att titta. Till slut fick vi tag i en uppfödare som kunde tänka sig ett köp samma dag.

25 grader varmt och som sagt ingen AC i bilen, så styrde vi mot Stockholm. Inga problem att hitta rätt och väl inne i bostaden möttes vi av flera hundar. Vår valp var mer än lovligt kelig. Vi skrev alla papper, betalade och styrde kosan hemåt.

Vi hade innan köpet varit på den lokala djuraffären och köpt liggpuff, koppel, sele för bilen. Ett stopp i Stäket för att lätta på valpens blåsa, ett stopp i Västerås på vägen hem var också absolut nödvändigt. Hemmavid väntade barnen som inte visste varför de hade barnvakt denna dag.

Såklart är det en stor utmaning i att tillföra en hundvalp till en fembarnsfamilj. Men det finns också många glädjeämnen och personlig utveckling med att träna en hundvalp. Och träning för en annars stillasittande husse under vinterhalvåret.