2016 Subaru Levorg Estate – 170 hk/ps – Cartestr Biltest

Subaru Levorg

En ny bil säger de. Det är konstigt, det känns som att jag precis satt mig i min fars gamla Mitsubishi Lancer från 1988.

Exteriören är dock faktiskt riktigt grym. Särskilt i GTS-utförandet. Hungrig front som vill äta upp alla medtrafikanter. Stort scoop på motorhuven med referens till WRX, rallybilen för gata.

Under huven ruvar en boxermotor som levererar 170 hk. En bensinare, något slö på låga varv men skickar på bra om du håller ner gaspedalen. Udda funktion: Den steglösa växellådan förvandlas till sexstegad låda genom att du trycker ner gaspedalen mer än 30%.

På såväl motorväg som mindre landsväg känns det som att Subaru placerat en kub betong under huven. Bilen sägs ligga bra på vägen. Jag kan inte hålla med om det. Den känns framtung ungefär som en Citroen Xsara Picasso. Måtte fyrhjulsdriften väga upp detta på vintern.

En riktigt usel sak med Subaru Levorg är bullret. Du märker inget i långsam stadstrafik men så snart det bär iväg så önskar du att öronproppar vore standardutrustning.

Invändigt är det gott om plats, iallafall i framsätet. Du sitter ganska lågt men tack vare en tunn A-stolpe är det bra utsikt. Återstår att se(!) om detta gäller även när snömodden parkerat på vindrutan.

Instrumenteringen är som hämtat ur en science fiction-film från 1980-talet. Alla mätare och displayer är inkapslade i simpel plast som du ofta finner i amerikanska bilar. Det känns inte som 300 000 kr.

Baksätet är trångt. Tre fullvuxna herrar i sina bästa år skaver in i varandras axlar. Det är väldigt obekvämt och fungerar bara när du är stupfull och påväg till krongen. Max två vuxna i baksätet rekommenderas.

Sammanfattning – Subaru Levorg

Visst ser den tuff ut i fronten men där slutar allt positivt med Levorg. Mycket högt buller i kupén är inte värdigt en bil som säljs 2016/2017. Ett under att Subaru lyckas sälja det här skräpet. Notera hur kromlisten slutar redan vid bakdörren, den fortsätter inte nedanför lastutrymmets fönster. Det ser ut som att bilen är vandaliserad.