Het köttfärssås ala Sennbrink
Het köttfärssås ala Sennbrink
- Blandfärs eller nötfärs, 300-400 gram.
- Ett par gula lökar
- Ett par vitlöksklyftor
- Sambal Oelek
- Chili-peppar
- Cayenne-peppar
- Krossade tomater
- Ketchup
Tillagning
Hacka gula lökarna och dränk i smör i het panna. Löken får färg direkt så efter någon minuts omrörning lägger du löken på en tallrik bredvid.
På med massa mer smör och i med all köttfärs. Stek på hög värme, hacka och rör om ofta.
När färsen fått färg lägger du i den gula löken och pressar samtidigt ner ett par vitlöksklyftor.
Salta o svartpeppra, på med de röda kryddorna (snåla inte) och låt det hela koka ihop sig med tomaterna.
Ett par teskedar sambal och en halv matsked ketchup (om du vill).
Servera med färsk pasta.