En hemsida byggd på WordPress är 2014 ett av de bästa valen du som företagare kan göra när valet står kring vilken webbplattform som ska användas för att presentera, informera, marknadsföra och sälja dina produkter.

Företag över hela Sverige använder WordPress för kompletta hemsidor, för kampanjbloggar, för driftuppdateringar, för att sälja varor och tjänster samt för att marknadsföra såväl sina erbjudanden som idéer.

De gör det eftersom WordPress är ett erkänt bra system för företagare som snabbt vill komma igång utan att behöva traggla igenom svårläst dokumentation. Flera svenska webbhotell har dessutom s.k. one-click-installers där du inte behöver göra mer än att klicka fram din färdiga WP-hemsida.

Tankar kring det?

WordPress är för enkelt!
WP må vara enkelt i grunden men möjligheterna bortom standardinstallationen begränsas bara av din leverantörs kompetens i samverkan med dina behov och önskemål.

WordPress har ett välutvecklat internt system för att snabbt byta utseende (themes) och för att koppla på funktioner (plugins). 22 december 2013 fanns det fler än 28,500 st plugins och 2177 st olika teman, och det bara i de officiella katalogerna. Det finns dessutom flera marknadsplatser där Envatos nätverk tillhör de som dominerar, med ThemeForest och CodeCanyon.

WordPress klarar inte allt!
Om du gör en korrekt jämförelse och inte jämför WordPress med t.ex. EpiServer så kommer du att se hur WordPress de gångna tio åren utvecklats från en renodlad bloggplattform till ett funktionsrikt och användarvänligt verktyg för webbpublicering. WP är dessutom gratis att använda.

Jorå, WordPress klarar biffen:

Svenska kommuner använder WordPress
Vid lucia 2013 lanserades den nya webbplatsen för Lidköpings kommun på WordPress. Staffanstorps kommuns webbplats på WordPress kom våren 2011.

Myndigheter och informationstunga verksamheter använder WordPress
Riksantikvarieämbetet snurrar på WordPress, Riksutställningar valde WordPress för en konferenssajt och Scouternas webbplats är t.ex. också byggd med WordPress. Sonymobile.com på WordPress är en annan tungviktare där valet föll på WordPress.

WordPress kan användas för e-handel
Gratistillägget WooCommerce ger dig alla verktyg du behöver för att komma igång med näthandel. Du behöver köpa extra plugins för att hantera betalningar via Klarna, Payson, DIBS med flera, men möjligheten finns där vilket gör WooCommerce till ett val som många svenska e-handlare gjort.

Fortfarande tveksam?

Den här texten är riktad till dig som trots alla fina argument för fördelarna med WordPress fortfarande tvekar. Du behöver tala med någon som vet vad som är rätt. Tala med Google i första hand där du kan läsa hundratals bloggposter från hela världen där WordPress jämförs med andra system.

När du bildat dig en uppfattning från (mer eller mindre) oberoende källor online är det dags för ett beslut. Du kommer förmodligen att oroa dig efter att du tagit beslutet och det är därför som jag uppmanar dig att välja en leverantör eller WordPress-konsult med erfarenhet, som kan förklara så att du förstår och som inte säljer på dig saker du inte behöver.