Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan i sin andra generation säljs just nu. Tiguan har vuxit och fått ett utseende i par med nuvarande Passat. Det betyder en kantig uppsyn och stor skillnad i utstrålning jämfört med den tvålkopp som första generationen liknade.

Interiören känns igen från Volkswagen Touran. Via touchskärmen på mittkonsolen når du inställningar för t.ex. Apple Carplay och Android Auto och beroende på modell finns det såklart även en backkamera.

Du som köper Tiguan har förmodligen ägt en eller flera VW Passat tidigare. Nu har barnen vuxit upp och du har blivit äldre. Dags att köpa en bil som man kliver in i så att du sparar på dina arma knän. Eller så är du ung och vill ha en SUV. Pappa körde VW så långt tillbaka som du kan minnas. Du ska också ha en folkvagn.

Tiguan är inte den billigaste kompakt-SUV:en på den svenska marknaden. Samtidigt ska du inte stirra dig blind på listpriset. Du måste ta hänsyn till vilken utrustning som är inkluderad i priset.

Tiguan har som standard bl.a. klimatanläggning (vore skandal annars), automatiskt helljus och Lane Assist (hjälper dig att hålla dig inom filen du kör i för tillfället) samt 4Motion fyrhjulsdrift. Läs mer på volkswagen.se

Tiguan placerar sig statusmässigt ovanför de asiatiska modellerna Mazda CX-5, Honda CR-V, Toyota RAV4 m.fl. Tiguan når dock inte upp till premium-bilar i form av Mercedes GLC och BMW X3.

Läs SUV-test av Volkswagen Tiguan

Vi Bilägare, 2016-06-18
http://www.vibilagare.se/test/biltester/provkorning/provkorning-volkswagen-tiguan-2016

Expressen, 2016-04-26
http://www.expressen.se/motor/biltest-vw-tiguan–sa-bra-ar-nya-suven/