Video: Häng med en sväng i GLE 300d

Video om Mercedes GLE 300d

Biltest- och bilpresentationer på YouTube följer nästan samma koncept: Snygga inledande scener med passande musik, en presentatör som berättar det du redan vet, en kort provkörning och ett betyg. Björn Sennbrink valde att göra hela presentationen på ett annorlunda vis när GLE 300d testkördes i början av maj 2019:

Ja, introt är snyggt filmat i 24 frames per second och pianomusiken i bakgrunden rimmar väl med den regniga testveckan. Fast därefter tar du plats i passagerarstolen fram och följer på en längre än 20 minuter lång åktur.

Kameran är monterad under nackstödet på passagerarstolen vilket ger dig en Point-of-View-blick framåt i kupén och vidare ut mot vägen. Färden inleds i den vackra trästaden Nora, vi färdas norrut mot Nyhyttan där underlag skiftas från asfalt till grus och avslutar strax söder om Grythyttan.

Den här videon är för dig som vill lära dig mer om Mercedes-Benz GLE 300d än vad andra redan sagt. Det är dessutom en one-take-video dvs inget manus, Björn talar fritt ur hjärtat om nya GLE. Välkommen att titta: