Video: BMW X6 M (-15)

suvnyhet-2015-bmw-x6-m

2015 års modell av BMW X6 M ploppade fram nyligen och det är en mäktig best som BMW skapat den här gången. Förra generationens X6 M gick inte heller av för hackor men nytt betyder som oftast bättre.

BMW X6 M är top-of-the-line för dig som önskar det motorstarkaste alternativet i din nya tjänstebil. Motorn är den starkaste som BMW utvecklat för en fyrhjulsdriven bil (samma motor sitter i BMW X5 M) och det betyder V8:a på 4,4 liter som producerar hela 575 hästkrafter. Det motsvarar en fyraprocentig ökning jämfört med föregående modell och vridmomentet i nya X5 M samt X6 M är 750 Nm mellan 2200 och 5000 varv per minut.

Noll till hundra kilometer i timman avverkas på makalösa 4,2 sekunder. Tacka den 8-stegade automatlådan för det, få människor kan växla lika snabbt som BMW:s Steptronic-låda.

Utseendemässigt har M-modellerna som sig bör en saftig frontspoiler med stora luftintag och på X6 M även en bakluckespoiler, fyra avgaspipor baktill, 20-21 tum stora hjul. Om någon intill dig skulle tveka kring huruvida du bara slantat upp för M-paketet trycker du bara på gaspedalen. Då låter det så här: