Varningen: Gör ej detta i din Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe är ny för 2019. Den bilen kommer du se mycket på svenska vägar. Helt enkelt för att det är en konkurrenskraftigt prissatt SUV som tilltalar svenskar och för att Hyundai tillsammans med KIA tagit sig ur lågpristräsket. De bygger helt okej bilar för gemene man och med nya Santa Fe får du ett poppigt utseende på köpet. Fast det finns saker hos din Hyundai Santa Fe som du absolut inte ska göra. Fortsätt läsa vad detta är.

Du bör inte kortsluta bilen: Om din bil är utrustad med elinställningsbara stolar ska du inte justera inställningarna för två eller fler stolar samtidigt. Det kan resultera i kortslutning. Alltså: En i taget justerar sin stol. Notera även ”två eller fler stolar”. Det finns bara två stolar med elinställning i en Hyundai Santa Fe..

Möjligen att instruktionen refererar till de knappar som baksätespassagerare kan trycka på för att ställa in framstolarna. Äger du en ny Santa Fe? Tryck på knappen för att luta förarstolens ryggstöd bakåt samtidigt som du trycker på knappen i baksätet för att luta samma säte framåt. Hör gärna av dig och berätta vad som hände!

Du kan inte justera speglar och stol när du kör: Biltestare i Kanada har rapporterat att framstolarna och ytterbackspeglarna inte går att justera under körning. Det är någon säkerhetsmedveten person som kommit på att detta ska ske när bilen står still.

Om du kör med en lågt stående sol i ryggen och vill justera speglarna för att slippa bländning, glöm det. Om du efter en stund vid ratten vill justera din elstol, glöm det. Små detaljer kanske du tycker men de här två funktionerna är något som undertecknad alltid uppskattat att kunna göra under körning. Är det unikt för bilar i Nordamerika och kan du i Sverige justera detta under körning? Hör gärna av dig och berätta!

Du bör vara stelopererad och närmast apatisk: För att om du inte gör det och om du krockar och airbags löses ut kan det resultera i skada eller dödsfall. Du rekommenderas att rekommendera dina passagerare att inte luta sig mot fönstret, inte sticka ut armarna genom fönstret (aja baja, inte vinka), inte vila armen mot dörren (där armstödet finns..) eller att ha saker mellan dörren och stolen. Alla ska helt enkelt sitta som ett gäng stelopererade individer. Helst ska inga andra än föraren ha armar. Det kan resultera i allvarlig skada.

Allt ovan; fri tolkning av instruktionsboken för 2019 Hyundai Santa Fe.