Varför du bör köpa lyxiga (och dyra) SUV:ar

Dyr och lyxig SUV

Sverige behöver valar för att de stora stimmen ska kunna njuta av läckerheterna senare. Förstår du liknelsen? Valen (whale) är du med mycket pengar, som köper en dyr bil, så att personer med färre pengar kan köpa de lyxiga bilarna som begagnade.

När undertecknad var tonåring skådades en Mercedes CL 600 på Landvetter. Den bilen kostade då drygt en miljon kronor. Idag kostar en sådan bil ca en tiondel av nybilspriset. Samma sak med de riktigt lyxiga och dyra SUV:arna. Idag är de dyra, om några år inte lika mycket så.

Värdefallet är ett argument varför du ska köpa dyra SUV:ar. Ett annat argument, som inte tar avstamp i drömmar hos köpare av begagnade SUV:ar, är att du faktiskt har råd att spendera mycket pengar på en bil.

Din årslön täcker med råge månadskostnaden för en miljon-SUV eller så lever du på gamla pengars avkastning eller så har du vunnit på Lotto eller gjort en snygg exit från din startup.

Det kan också vara så att du sätter ett högre värde i en bil än ett hus, en sommarstuga, en fritidsbåt eller något annat som du kan spendera pengar på.

För en annan som inte är miljonär kan det ibland tyckas konstigt att någon (du?) vill betala över miljonen för en bil som tappar i värde, när det finns så mycket annat i världen som är i skriande behov av medel. Till exempel barn i U-länder som dör pga smutsigt vatten. Fast den diskussionen kan vi inte föra här, detta är trots allt en motorsajt som på sätt och vis hyllar bilar samt de som köper bilar/SUV:ar.

När vi icke-miljonärer ser en svindyr bil uppskattar vi den för det mesta. Den är vacker att se på, eller brutal och högljudd. Den kittlar våra sinnen med ljudet ur avgaspiporna, vi njuter av att se hur solens strålar smeker karossformerna och hur himla självsäker du som förare ger sken av att vara. Så fortsätt gärna att köpa dyra SUV:ar.

När vi mindre bemedlade ser en lyxig SUV komma körandes leker våra grå en tankelek: Tänk om jag vore den som körde, tänk om jag hade den där på min garageuppfart, tänk om jag hade livet som föraren har eller ger sken av att ha? Att se en snygg bil kan vara detsamma som en längtan efter ett annat liv, ett liv med pengar att spendera. Så fortsätt gärna att köpa lyxiga SUV:ar.

Därför ska du köpa lyxiga och dyra SUV:ar

  • Det finns inget bättre än att tvåla till en Toyota Prius i morgonrusningen. Ta det next-level och kör en F350 extended cab med dubbelmontage till jobbet.
  • Varför nöja sig med vad Svensson kan ha råd med bara för att hon eller han skippar bostadsrätten och utlandsresorna samt äter blodpudding i ett år?
  • Därför att dyra och lyxiga SUV:ar på ett fint vis signalerar din framgång gentemot omvärlden.
  • En SUV med stor prislapp betyder att du sticker ut i mängden av mini-SUV:ar, fejk-SUV:ar och cross-overs av alla de slag.
  • Du gör den fattiga pöbeln glad. Om några år kan vi köpa vad du fick uppleva med nybilsdoft.