Min yngsta dotter Emmy-An är om ett par veckor hela 9 månader gammal. Tiden går alltid fort när vi har roligt. Det är roligt att ha två barn i det stora hela. Fast det ska erkännas att två barn faktiskt är mer jobb än ett barn. Fler barn betyder också att befintlig boyta blir trängre för var och en av oss.

Eftersom vi gjort en del val i vårt liv kring arbete bor vi kvar i vår trea på 80 kvadratmeter. Dryga 5600 kronor per månad + el och andra räkningar är fortfarande ett riktigt billigt boende med Örebro-mått mätt. Det finns större bostäder i Örebro för ungefär samma pengar men då ska du ha mer än 6000 köpoäng hos ÖBO och när hyran går upp emot 6-7000 kronor lockar ett eget boende.

Att bo större vore skönt. Som det är nu så delar jag rum med Mary-Ester. Eller delar är fel ord. Vi sover i samma rum och i övrigt är det hennes rum. Vi provade förra vintern att dela rum jag och frugan. Det gick sådär. Hon snarkar och jag snarkar. Ingen fick bra sömn. Hon hade en käpp som hon petade med på mig när jag snarkade som värst. Att plussa på en nyfödd i det rummet hade inte fungerat.

Innan jag började hyra kontor i centrala Örebro hade jag kontor hemma. Först i olika sovrum och på slutet i klädkammaren. Du förstår hur icke-produktiv jag var där i skrubben, utan fönster, utan ventilation och en dotter som bankade på den stängda dörren.

Det resulterade i en ekonomisk uppoffring, där mina kostnader ökade rätt så rejält jämfört med tidigare. Men det hade inte fungerat att fortsätta jobba hemma och det är inte alls dumt att hyra ett litet kontor i centrala Örebro.

Klädkammaren/skrubben kommer till hösten att bli ett sovrum. Det går utan vidare in en 105-säng där och med dörren borta går det även att andas där inne. Vi har dessutom långtgående planer på att beställa inglasning av vår veranda. Det skapar ett extra utrymme att röra sig på. Med ytterdörren och altandörren öppen i köket blir det riktigt luftigt. Det skapas dessutom en extra barriär mot stöket på gården.