Min vackra fru Josefin är den här veckan på Formex och säljer ljus till hugade spekulanter. Det gör att jag är själv hemma med Mary-Ester och efter ett år som hemmapappa går det galant.

Snön den föll från midnatt och hela dagen. Jag sa till Mary-Ester igår att vi skulle gå ut idag och så blev det. Det är viktigt att följa upp saker hur små eller stora de än må vara. Om jag säger en sak och gör en annan finns det risk att hon inte kommer att lita på mig framtiden, även om hon inte kan uttrycka sitt missnöje nu lika tydligt som en vuxen (läs: min fru).

Vår rutin hemma sitter som en smäck numer. Visst borde jag gå upp lite tidigare på morgonen men se vissa saker tar längre tid än andra att förändra. Jag har iallafall lärt mig att sovmorgon i kombination med alldeles för lång eftermiddagsvila leder till problem vid läggningen.

Mary-Ester sov just nu hela nätterna och även om vi brukar talas vid ibland när jag lägger mig efter midnatt så är det stor skillnad på hennes nattsömn efter att hon fick ett eget rum. Nu när jag och frugan delar sovrum så får alla bra vila om natten. Det senare är dock uppe för diskussion då jag tydligen snarkar väldigt högt. Det hade jag inte en aning om innan min fru en natt spelade in mina snarkningar.