Provkörd: Chevrolet Captiva LTZ (2013)

Den här veckan är det (näst efter BMW X1) en Chevrolet Captiva LTZ som jag rattar och efter en kort provkörning nu ikväll ger jag mig på att blogga om bilen.

Första intrycket av Captivan är att den är typiskt amerikansk. Jag har kört den mycket större Chevrolet Tahoe och även om Captiva är mindre är det mycket i upplevelsen som är sig likt. En påtaglig skillnad är dock att Captivan har en liten dieselmotor och Tahoe har en V8-bensinmotor.

Vid stadskörning och normal landsvägskörning är det ett mysigt litet gung i bilen. När CarBuyer i England testade Captivan klagade de på just det. Det är bara en nackdel när hastigheten ökar eller om vägen är dålig = kontrollen över fordonet minskar. Fast jag gillart!

Ett mer utförligt test står att läsa på SUVTEST.se – Chevrolet Captiva LTZ