Pixelmator är ett eminent program för dig som arbetar med bildredigering på Mac och/eller iPad. En av de många riktigt användbara funktionerna är Retouch.

* Relaterat: Fotoredigering för iPad och iPhone

Retouch låter dig ta bort element i bilder som du inte önskar ska finnas där. Retouch är också en användbar funktion när du vill bättre på en närbild av ett ansikte. Det finns en how-to på http://www.pixelmator.com/tutorials/retouching/quick-retouch-smooth-skin/ för dig som vill ha en steg-för-steg-guide.

Den här texten är en introduktion till Retouch-funktionen i Pixelmator 3.3.1 och det inbäddade videoklippet visar hur oönskade element enkelt kan tas bort med Retouch-funktionen: Markera det du vill ta bort, släpp musknappen och vänta på Pixelmator att arbeta klart.

De element som tas bort från bilden är: Ett par trafikljus och en brandpost. Resultatet är helt okej och väldigt beroende av den klara bakgrunden. Ett försök att ta bort bilen som syns längst till vänster resulterade i en röra av småbilder.

Bilden i videoklippet är tagen norrut på Pacific Coast Highway i korsningen med 1st Street i Hermosa Beach, Los Angeles (dit Björn och Josefin reste på semester sommaren 2010).

Ladda ner:
Pixelmator för Mac
Pixelmator för iPad