På söndagar ska du åka till svärföräldrarna och njuta av torr söndagsstek, brunsås och kokt potatis. Eller så stannar du hemmar och tillagar Pappa Björns Söndagsstek(t):

Ingredienser

  • Rödlök
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Smör
  • Köttfärs
  • Sambal
  • Tomatpuré
  • Ketchup
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Passerade tomater

Tillagning
Hacka löken och pressa vitlöken, låt bada i smöret tills rödlöken fått färg. Slå av i tallrik.
Finfördela köttfärsen i pannan och låt vätskan koka bort. Addera sambal, puré, ketchup och chilipeppar samt en gnutta salt. Rör runt så köttfärsen får lite färg. Häll på lagom med passerade tomater, rör om och lägg på ett glaslock (kapsla in maten), låt stå på låg värme 5-10 minuter. Servera med färsk pasta.